Δ. Κωνστάντος: Να εξηγήσει η διοίκηση γιατί απορρίφθηκε η ΟΧΕ Βορείου Τομέα
Επιχειρήσεις – Αγορά

Δ. Κωνστάντος: Να εξηγήσει η διοίκηση γιατί απορρίφθηκε η ΟΧΕ Βορείου Τομέα

Αναλυτική ενημέρωση και επαρκή αιτιολόγηση για την απόρριψη της ΟΧΕ Βόρειου Τομέα ζητεί από τη διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ο επικεφαλής της παράταξης ο κ. Δημήτρης Κωνστάντος, επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη .-

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει:

Η απόρριψη από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 της πρότασης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), που κατέθεσε ο Δήμος μας, σε συνεργασία με τους Δήμους Αμαρουσίου (επικεφαλής εταίρος), Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης και Φιλοθέης – Ψυχικού, με τίτλο «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών για τη συγκρότηση του «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» χρειάζεται επαρκή αιτιολόγηση και ανάλυση.

Με διαθέσιμο προϋπολογισμό 270.000.000 ευρώ για ανάλογα προγράμματα στην Αττική, η απόρριψη του προτεινόμενου σχεδίου στερεί τόσο τον Δήμο μας, όσο και την ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Τομέα, από κρίσιμους και πολύτιμους αναπτυξιακούς πόρους, όταν άλλες περιοχές της Αττικής, όπως ο Δήμος Πειραιά, ο Δήμος Καλλιθέας, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο Δήμος Αλίμου, εξασφάλισαν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμος Πειραιά πανηγυρίζει, και δικαίως, για τη διασφάλιση πόρων 80.000.000 ευρώ!

Σε απάντηση σχετικής ανακοίνωσης του Δήμου Αμαρουσίου για την απόρριψη του σχεδίου που κατατέθηκε από του Δήμους του Βόρειου Τομέα, δημοσιοποιήθηκε απάντηση της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης της Περιφέρειας Αττικής, όπου επισημαίνονται μια σειρά από λόγους που ΔΕΝ επέτρεψαν την έγκρισή του, αναδεικνύοντας μια έλλειψη επαγγελματισμού, ικανής τεκμηρίωσης, ρεαλισμού, ποσοτικοποίησης των αποτελεσμάτων, ισότιμης χωρικής κατανομής των ωφελειών και επαρκούς διαβούλευσης.

Με δεδομένο ότι η απόρριψη και η σχετική δημοσιοποίηση των ανακοινώσεων πραγματοποιήθηκε εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, είναι επιβεβλημένο να υπάρξει εκ μέρους του Δήμου μια αναλυτική εξήγηση σχετικά με τον ρόλο που είχε σε όλη τη διαδικασία συγκρότησης του σχεδίου, στα έργα που προτάθηκαν και αφορούσαν στην Πεύκη και στη Λυκόβρυση και μια επαρκής, αν υπάρχει, απάντηση στις σοβαρές αιτιάσεις της επιτροπής αξιολόγησης του σχεδίου.

Σε μια περίοδο όπου κυριολεκτικά δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ, είναι πραγματικά εξαιρετικά δυσάρεστο και επιβλαβές για τα συμφέροντα του Δήμου να χάνονται οικονομικοί πόροι, πολύτιμοι για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων.

Η δημοτική μας παράταξη, στις δύο συνεδριάσεις που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα με διεκπεραιωτικό και γραφειοκρατικό χαρακτήρα, προσέφερε τη θετική της ψήφο τόσο στη συμμετοχή του Δήμου μας στη συγκεκριμένη σύμπραξη (η διαδημοτική συνεργασία ήταν υποχρεωτική), όσο και στην εξουσιοδότηση στον δήμαρχο να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα, με δεδομένη την πίστη μας στην προτεραιότητα εξασφάλισης οικονομικών πόρων, παρά τις έντονες επιφυλάξεις μας για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την ανεπαρκή διαβούλευση.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet