Προτείνουν ημερίδα για τα προβλήματα των επιχειρήσεων
Επιχειρήσεις – Αγορά

Προτείνουν ημερίδα για τα προβλήματα των επιχειρήσεων

Με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με ανείσπρακτη οφειλή καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λυκόβρυση προς τον Δήμο, η ομάδα προβληματισμού Λυκόβρυση Πεύκη 2020 προτείνει την πραγματοποίηση ημερίδας, στην οποία να εξεταστούν αναλυτικά τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης. Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

Αφορμή της παρέμβασής μας αποτελεί ο θόρυβος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες γύρω από μία οφειλή καφετέριας στη Λυκόβρυση προς τον Δήμο ύψους 33.000 ευρώ και η οποία μέχρι τώρα δεν έχει εισπραχθεί.

Αρχικά θέλουμε να επισημάνουμε ότι τέτοιου είδους θόρυβοι, όταν παίρνουν διαστάσεις δημοσιοποίησης ανεξέλεγκτες, μάλλον κακό κάνουν και όχι καλό, δεδομένου ότι τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται στη χώρα μας καθημερινά και οι οποίες ουσιαστικά δεν έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Απεναντίας, πιστεύουμε, ότι συμβάλλουν στην επίταση της οικονομικής κρίσης, στο κλείσιμο καταστημάτων, στην αύξηση της τοπικής ανεργίας και τελικά στη νέκρωση της τοπικής αγοράς, η οποία τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται βάναυσα.

Βεβαίως και δεν συμφωνούμε με την οφειλή και το ύψος της. Θεωρούμε ότι κάποιοι, εκτός από τον ιδιοκτήτη της, έχουν ευθύνες αλληλέγγυες, οι οποίες δεν είναι της παρούσης στιγμής να τις επισημάνουμε. Το να αναγάγουμε ξαφνικά την οφειλή αυτή σε μείζον θέμα και να τη δημοσιοποιούμε, εμείς το θεωρούμε διασυρμό, χωρίς να συμβάλλουμε έτσι ουσιαστικά στην επίλυσή του ή στην προσέγγιση του οφειλέτη με διάθεση να τον βοηθήσουμε ουσιαστικά, χωρίς στοχευμένους ευτελισμούς οι οποίοι αναμφισβήτητα και ειδικά στη σημερινή εποχή οδηγούν στον όλεθρο.

Τα υποστηρίζουμε αυτά γιατί πιστεύουμε πως το φαινόμενο των οφειλών προς τους Δήμους από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι γενικευμένο και απαιτεί ειδικές αντιμετωπίσεις, εάν φυσικά μας ενδιαφέρουν να υπάρχουν ουσιαστικά εισπρακτικά αποτελέσματα.

Εμείς προτείνουμε ότι το όλο πρόβλημα μπορεί να γίνει αντικείμενο ημερίδας, υπό την αιγίδα του Δήμου, στην οποία από ειδικούς προσκεκλημένους θα αποτυπωθούν τα πάσης φύσεως οικονομικά αδιέξοδα του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης μας, οι οποίοι αναμφισβήτητα «τραβούν την ανηφόρα τους» με σκοπό την εξεύρεση λύσεων οι οποίες θα τους ανακουφίσουν και θα τους οδηγήσουν σε συνεπέστερες επιλογές όσον αφορά τις οφειλές τους προς το Δήμο. Την προσπάθεια αυτή θα πρέπει να την υποστηρίξει και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πόλης μας, ο οποίος με τις θετικές του προτάσεις και την εμπειρία του θα βοηθήσει αποτελεσματικά

Είμαστε στη διάθεσή σας, με ό,τι καλό διαθέτουμε, από κάθε άποψη, εάν και εφόσον αυτό μας ζητηθεί.

Από το γραφείο Τύπου Λυκόβρυση Πεύκη 2020

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet