Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο είχε η Λυκόβρυση Πεύκη 2020
Επιχειρήσεις – Αγορά

Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο είχε η Λυκόβρυση Πεύκη 2020

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λυκόβρυσης – Πεύκης είχαν μέλη της δημοτικής ομάδας Λυκόβρυση Πεύκη 2020 με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της πόλης.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Μια πολύ ωφέλιμη συνεργασία

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 η δημοτική ομάδα δημοτικού και κοινωνικού προβληματισμού Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 πραγματοποίησε μια οφειλόμενη επίσκεψη στον Εμπορικό Σύλλογο Λυκόβρυσης – Πεύκης και συζήτησε με το Διοικητικό του Συμβούλιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας, ιδιαίτερα μετά τη συνένωση των δύο πόλεων Λυκόβρυσης και Πεύκης.            

Στην αρχή της συζήτησης η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Παπαρούπα Χριστίνα μας παρουσίασε τα παρευρισκόμενα μέλη του Δ.Σ. και μας εξέθεσε επιγραμματικά την επικρατούσα εικόνα του εμπορικού κόσμου της πόλης μας, τονίζοντας ιδιαίτερα πως η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας έχει επηρεάσει σημαντικά και την τοπική αγορά η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις.             

Στην αρχή μας ανέφερε πως οι εμπορικοί δρόμοι της πόλης είναι περιορισμένοι και δεν υπάρχει προοπτική επέκτασής τους καθότι δεν υπάρχει η δυνατότητα συγκοινωνιακής κάλυψης της οποιασδήποτε επέκτασης. Η ήδη υπάρχουσα τοπική συγκοινωνία εξυπηρετεί τοπικά τους κατοίκους της Πεύκης, και δεν υπάρχει τοπική συγκοινωνιακή σύνδεση των δύο πόλεων, άρα και των αγορών τους και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που δεν διευκολύνει τους τοπικούς καταναλωτές.

Στο σημείο αυτό τον λόγο έλαβε ο γεν. γραμματέας του Συλλόγου κος Πιπερίγκος Γιάννης ο οποίος ανέφερε ειδικά πως η τοπική Δημοτική Συγκοινωνία με τις αφετηρίες που έχει, εμμέσως πλην σαφώς διευκολύνει τους τοπικούς καταναλωτές να προωθούνται προς το Mall και τις άλλες μεγάλες αγορές της περιοχής. Τόνισε ιδιαίτερα το μέγιστο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και πως αυτό δεν βοηθά καθόλου την εμπορική της κίνηση. Οι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και στη Λυκόβρυση και στην Πεύκη, και οι διαβάσεις για τους πεζούς έχουν τοποθετηθεί χωρίς μελέτη και σε συγκερασμό με την εμπορική κίνηση. Όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν έκαναν οι κατά καιρούς δημοτικοί άρχοντες το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.                 

Η συζήτηση απέκτησε πολύ ενδιαφέρον γιατί θίγονταν πολύ σοβαρά προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας, όπως η έλλειψη χώρων στάθμευσης, η ανυπαρξία κεντρικής πλατείας που θα λειτουργούσε ως πόλος έλξης των τοπικών καταναλωτών με αναφορές στο  ίδιο πρόβλημα και για τη Λυκόβρυση που και αυτή στερείται προσβάσεων ειδικά στους εμπορικούς της δρόμους. Ο κος Πιπερίγκος δήλωσε πως αν δεν αλλάξουν ριζικά κάποια πράγματα δεν θα γίνει ποτέ σημαντική αγορά η Πεύκη και η Λυκόβρυση, ζώντας στο περιθώριο των μεγάλων αγορών των γειτονικών μας πόλεων. Αλλά είναι ιδιαίτερο να τονιστεί πως σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε και τις ευθύνες που έχει ο εμπορικός κόσμος της πόλης με τις παλιές νοοτροπίες και τις εγκεφαλικές του αγκυλώσεις που δεν τον αφήνουν να σκεφθεί δημιουργικά και σύγχρονα.

Τονίστηκε ιδιαίτερα από τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου πως ιδιαίτερα η Πεύκη διαθέτει δύο μοναδικά στο είδος τους αστικά δάση τα οποία μένουν αναξιοποίητα για τους κατοίκους ενώ θα μπορούσαν να είναι πόλοι αναψυχής και περιπάτου και συνακόλουθα πόλοι αύξησης της εμπορικής κίνησης των καταστημάτων.

Τέλος, μας ανέφεραν πως το κλίμα είναι ιδιαίτερα εχθρικό των κατοίκων με τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στη μαζική εστίαση ή στα bars και τις καφετέριες της πόλης, οι οποίες αναμφισβήτητα κρατούν τη νεολαία στην πόλη και υπάρχει έστω ένας υποτυπώδης έλεγχος.

Αλλεπάλληλες μηνύσεις  έχουν κουράσει τους επαγγελματίες του είδους, οι οποίοι απογοητεύονται και αποσύρονται από την αγορά!!!          

Θα μπορούσαμε να συζητούμε για ώρες πολλές με το Δ.Σ. του Συλλόγου, αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου υποσχεθήκαμε πως θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας σε σύντομο χρόνο, όταν θα συγκεκριμενοποιήσουμε τη συνεργασία μας για τις εορτές των Χριστουγέννων. Υποσχεθήκαμε πως θα βοηθήσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις σε ό,τι απαιτηθεί για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και τα εορταστικά δρώμενα δρόμου στην πόλη μας.                

Αφού τους ευχαριστήσαμε για τον χρόνο που μας διέθεσαν τους ευχηθήκαμε «Καλές δουλειές» και αποχωρήσαμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet