Συμμαχία Πολιτών: Αδιαφορία από τη δημοτική Αρχή για την τοπική αγορά
Επιχειρήσεις – Αγορά

Συμμαχία Πολιτών: Αδιαφορία από τη δημοτική Αρχή για την τοπική αγορά

Ότι αδιαφορεί για την τοπική αγορά καταστημάτων κατηγορεί τη δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης η παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Η παράταξη καταλογίζει στη δημοτική Αρχή «μη στολισμό» της πόλης για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και μη μείωση των δημοτικών τελών των καταστημάτων, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Αδιαφορία από τη δημοτική Αρχή για την τοπική αγορά
Πρωτοβουλίες για τη στήριξή της από τη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης

Η Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, η μεγαλύτερη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, έχει ξεκινήσει αυτές τις ημέρες μια προσπάθεια για τη στήριξη της τοπικής αγοράς. Γιατί θεωρεί, όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ότι τα καταστήματα της περιοχής και ιδιαιτέρως τα μικρά, αποτελούν την ανάσα της πόλης μας και τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. «Και πρέπει όλοι να τα σταθούμε δίπλα τους κάνοντας τις περιορισμένες έστω αγορές μας σε αυτά. Γιατί τα χρήματα που διαθέτουμε στα μαγαζιά και τους ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής μας δίνουν ζωή στην ίδια μας την πόλη» τόνισε. Και κατέληξε: «Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας να στηρίξουν έμπρακτα τα τοπικά μαγαζιά και τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Η τοπική αγορά δεν πληρώνει μόνο τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης, αλλά είναι και θύμα της αδιαφορίας του Δήμου μας. Μιας αδιαφορίας που ξεκινάει από απλά πράγματα όπως είναι ο μη στολισμός της πόλης μας, η οποία είναι η χειρότερα στολισμένη πόλη της ευρύτερης περιοχής, καθώς έχει περιοριστεί σε κάποιους «φωτεινούς σωλήνες» σε δύο κεντρικούς δρόμους, γεγονός που στερεί από μικρούς και μεγάλους, την εορταστική διάθεση, και έτσι συνεχίζεται και σε άλλους τομείς.  

Μιας αδιαφορίας που καταγράφεται από την υψηλή φορολογική επιβάρυνση των καταστημάτων, δεδομένου ότι ακόμα και σήμερα παραμένουν οι υψηλοί συντελεστές του 2009. Ο Δήμος μας είναι ίσως ο μοναδικός δήμος της Αττικής που δεν μείωσε την εποχή της κρίσης ούτε ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη, τόσο στα καταστήματα όσο και στις οικίες. Η δημοτική Αρχή δεν δέχτηκε ούτε και την τελευταία επίσημη πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών που κατέθεσαν οι Ι. Θεοδωρακόπουλος, Κ. Μπαλδεράνος, Ν. Σοκορέλη, για μείωση των δημοτικών τελών τουλάχιστον κατά 10%. Ο κ. Μαυρίδης είπε όχι, όπως έλεγε πιο μπροστά και ο τέως κ. Φωκιανός.

Μιας αδιαφορίας που αποτυπώνεται εύκολα, φαίνεται εύκολα, στην κακή κατάσταση των πεζοδρομίων των κεντρικών αρτηριών της Πεύκης και της Λυκόβρυσης, όπου καθημερινά έχουμε περιπτώσεις τραυματισμού πολιτών από πτώσεις. Κι όλοι αναρωτιούνται πότε θα απολογηθούν και θα ζητήσουν συγγνώμη ο τέως (Φωκιανός) και ο νυν δήμαρχος (Μαυρίδης), οι οποίοι το 2014 αποφάσισαν να ακυρώσουν το δημοπρατημένο  έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου Ειρήνης, το οποίο τους είχε αφήσει προίκα η δημοτική Αρχή Θεοδωρακόπουλου.

Ο Δήμος δεν έχει δώσει επίσης απαντήσεις στα ερωτήματα που απηύθυνε δημόσια ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης όχι μόνο για τον (μη) στολισμό της πόλης, αλλά και για το γεγονός ότι εκατοντάδες φωτιστικά και χριστουγεννιάτικα στολίδια τα οποία είχε παραδώσει το 2011, σε άριστη κατάσταση, η δημοτική Αρχή Θεοδωρακόπουλου δεν τα βλέπουμε πλέον στις κολώνες και τις πλατείες.

Εξαφανίστηκαν; Καταστράφηκαν; Τι απέγιναν; Και ποιοι έχουν την ευθύνη γι΄ αυτή την κατάσταση;

Τα ερωτήματα αυτά επανέλαβαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου τόσο ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, όσο και ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Μπαλδεράνος. Αλλά και πάλι σιωπή τόσο από τον δήμαρχο κ. Μαυρίδη όσο και από τον αντιδήμαρχο κ. Παπανικολάου. Κρίμα!  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet