Άλλοι έξι εργάτες καθαριότητας από το πρόγραμμα για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Άλλοι έξι εργάτες καθαριότητας από το πρόγραμμα για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης αξιοποιεί για άλλη μια φορά το πρόγραμμα «Επιχορήγηση για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών», του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, που υλοποιείται μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), όπως λέγεται πλέον ο ΟΑΕΔ, αναφέρει η δημοτική αρχή.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε μακροχρόνια ανέργους αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών, να εργαστούν με συμβάσεις έως δύο ετών.

Ο Δήμος, προκειμένου να στηρίξει ανέργους που είναι  κοντά στη σύνταξη, αξιοποιεί το σχετικό πρόγραμμα συμβάλλοντας έτσι και στον περιορισμό της ανεργίας σε μια κρίσιμη ηλικιακή κατηγορία και προσθέτει άλλους 6 εργαζομένους στο ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Οι συνολικά 10 ωφελούμενοι που εργάζονται στον Δήμο είναι ειδικότητας ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους απασχόλησης, για χρονικό διάστημα 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες, στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορήγησης, ενώ ο Δήμος καλύπτει το 25% της μισθοδοσίας τους, δηλαδή 24.000 ευρώ από ίδιους πόρους.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικώς: «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Αυτοδιοίκηση είναι ότι δεν μας επιτρέπεται από τη νομοθεσία να κάνουμε προσλήψεις, ακόμη και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, που είναι υποστελεχωμένες. Γι’ αυτό αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα να ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτό το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο συμμετείχαμε πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2022 με 4 εργάτες καθαριότητας, μακροχρόνια ανέργους, που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και τώρα πήραμε άλλους 6. Καλωσορίζουμε τους νέους εργάτες καθαριότητας, που ξεκινούν να εργάζονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet