Έναν χρόνο συμπληρώνει η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση – Πεύκη 2020
Κοινωνία

Έναν χρόνο συμπληρώνει η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση – Πεύκη 2020

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνο από την παρουσία της στα δημοτικά δρώμενα της Λυκόβρυσης – Πεύκης, η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 κάνει έναν σύντομο απολογισμό της δράσης της, τον οποίο αντιπαραθέτει με τις αρχές της ιδρυτικής της διακήρυξης της 6ης Ιουνίου 2014.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας:

Η δημοτική μας ομάδα ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020  σε λίγες ημέρες  κλείνει έναν χρόνο παρουσίας στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας με παρεμβάσεις, επισημάνσεις και πάντα καλόπιστες κριτικές, στην προσπάθειά της να προβληματίσει όσους συμπολίτες μας παρακολουθούσαν τα γραφόμενά της στα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει.

Μέσα σ΄ αυτόν τον χρόνο που πέρασε πιστεύουμε ότι ήμασταν συνεπείς στα όσα υποστηρίζουμε στην ιδρυτική μας διακήρυξη η οποία περιλαμβάνει τις γενικές μας καταστατικές αρχές, τις αξίες μας και τα οράματά μας που, με διάθεση άδολης προσφοράς και ανυπόκριτης αγάπης και σεβασμό προς όλους τους συμπολίτες μας, προσπαθήσαμε να τα κάνουμε πράξη και καθημερινή μας επιδίωξη, πάντα με γνώμονα το κοινό καλό και συμφέρον της πόλης μας και των κατοίκων της, μη θεωρώντας ποτέ ότι έχουμε το αλάθητο των σκέψεων και επιλογών μας.

Έτσι σήμερα, ένα χρόνο μετά, παραθέτουμε την ιδρυτική μας διακήρυξη για να μας γνωρίσετε καλύτερα και να αξιολογήσετε καλόπιστα το έργο μας, με την πεποίθηση ότι δεν παρεκκλίναμε από τις αρχές της, πάντα προς το συμφέρον των συμπολιτών μας, τους οποίους εκτιμούμε και σεβόμαστε απεριόριστα.

Διακήρυξη 06/06/2014
Βασικές αρχές λειτουργίας της δημοτικής ομάδας δημοτικού προβληματισμού Λυκόβρυση-Πεύκη 2020

Η ομάδα μας αποτελούμενη από τρεις συμπολίτες μας τους Ιωάννου Παναγιώτη, Γερολυμάτου Μαρία και Βακαλόπουλο Ιωάννη, οι οποίοι και αποτελούν τη συντονιστική της επιτροπή, συγκροτήθηκε στις 6  Ιουνίου   2014, είναι μια ομάδα πολιτικού δημοτικού προβληματισμού που σκέπτεται και γράφει παρεμβαίνοντας στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας με τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει, με σκοπό να αναδημοσιεύονται στον τοπικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, με σκοπό να συμβάλλουμε στην πληρέστερη ενημέρωση και προβληματισμό των συμπολιτών μας για τα όσα συμβαίνουν στον Δήμο μας και όχι μόνο. Δεν είμαστε δημοτική παράταξη που διεκδικεί σήμερα μερίδιο εξουσίας. Είμαστε ενεργοί πολίτες που επιθυμούμε να παρεμβαίνουμε υποδεικνύοντας και επισημαίνοντας το νέο ύφος και ήθος της δημοτικής αρχής που αναμένουν οι συνδημότες μας, που μόλις πρόσφατα την επέλεξαν.

Προσδοκούμε μια δημοτική αρχή με νέες ιδέες, που θα εργάζεται με γνώμονα το κοινό καλό των πολιτών του Δήμου, μακριά από μικροπολιτικές παραταξιακές σκοπιμότητες, που μόνο διαιρούν, δημιουργώντας συνθήκες οπισθοδρόμησης και έλλειψης ριζοσπαστικών λύσεων και παρεμβάσεων στα πάσης φύσεως συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου μας. Ονειρευόμαστε, χωρίς να είμαστε αιθεροβάμονες, ένα Δημοτικό Συμβούλιο που θα προσπαθεί να παράγει δημιουργικό δημοτικό πολιτικό λόγο, όπως παλιά η Εκκλησία του Δήμου στην περίοδο της κλασικής αρχαιότητας, διδάσκοντας τους πολίτες τι σημαίνει Δημοκρατία ή τι σημαίνει ανοχή της αντίθετης άποψης και όχι στείρους παραταξιακούς διαξιφισμούς και ατέρμονες προσωπικές αντιπαλότητες που οδηγούν αναμφισβήτητα στην αναποτελεσματικότητα και στις λανθασμένες αποφάσεις.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα προβλήματα των συμπολιτών μας, στην καθημερινότητά τους, κακοποιούν και υποβιβάζουν την επιβίωσή τους, συνθλίβοντας την προσωπικότητά τους και αφαιρώντας τόσο για τον εαυτό τους όσο και για την οικογένειά τους το δικαίωμα στο όνειρο και την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο, δεν έχουν πια περιθώρια ανοχής!!! Όλοι μας ζητούμε λύσεις και μάλιστα άμεσες. Θέλουμε μια δημοτική αρχή με σταθερότητα στις αξίες της και ευελιξία στις αποφάσεις της που θα ανακουφίζει και θα αναβαθμίζει την καθημερινότητά μας που δυστυχώς τελματώνει και μάλιστα επικίνδυνα.

Για όλους αυτούς τους λόγους η δημοτική μας ομάδα θα παρεμβαίνει με νηφαλιότητα και διάθεση άδολης προσφοράς από όλους μας. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά καταθέτοντας την ψυχή μας και τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μας στην πόλη που ζούμε και αγαπάμε με πάθος, πιστεύουμε πως συμβάλλουμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, στο ποιοτικό της ανέβασμα προς όφελος των συμπολιτών μας που τιμούμε και σεβόμαστε απεριόριστα.

Ζητούμε από τους συμπολίτες μας να αξιολογούν συνεχώς τις ιδέες μας και να γίνουν και αυτοί  μαζί μας μια δυνατή ομάδα πίεσης για τις αλλαγές και τις συνήθειες της δημοτικής πρακτικής που προσδοκούμε και ελπίζουμε.

Η δημοτική ομάδα ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet