«Έξυπνη» διάβαση και έξι φωτιζόμενες πινακίδες για την ασφαλή μετακίνηση σε Λυκόβρυση και Πεύκη
Κοινωνία

«Έξυπνη» διάβαση και έξι φωτιζόμενες πινακίδες για την ασφαλή μετακίνηση σε Λυκόβρυση και Πεύκη

Ολοκληρώθηκε το έργο «έξυπνου» αστικού εξοπλισμού, που συμπεριλαμβάνει μια «έξυπνη» διάβαση πεζών στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πεύκη και 6 πινακίδες με 2 αναλάμποντες LED φανούς και φωτοβολταϊκό πάνελ για πλήρη αυτονομία, που τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία των δύο δημοτικών κοινοτήτων. Το έργο είχε προϋπολογισμό ύψους 37.000 ευρώ.

Η «έξυπνη» διάβαση πεζών επιλέχθηκε να τοποθετηθεί επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν τη συμβολή της με την οδό Κορίνθου, στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης, λόγω της γειτνίασής της με τα σχολικά συγκροτήματα και της πυκνής επισκεψιμότητας, με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των δημοτών και την ενίσχυση της ασφάλειας των πεζών και ιδίως των μαθητών.

Η «έξυπνη» διάβαση πεζών αποτελείται από ένα σύστημα ασφαλούς διέλευσης πεζών, το οποίο περιλαμβάνει προβολείς LED, φωτιζόμενες πινακίδες (Π-21), αισθητήρες οι οποίοι ανιχνεύουν τους πεζούς που πρόκειται να διασχίσουν τη διάβαση και LED ανακλαστήρες οδοστρώματος, με αποτέλεσμα οι οδηγοί στα οχήματα να αντιλαμβάνονται καλύτερα και από μεγαλύτερη απόσταση την ύπαρξη πεζών. Επιτρέπει στους οδηγούς να γνωρίζουν είτε ότι πεζός διασχίζει τη διάβαση είτε ότι είναι κοντά σε αυτήν και πρόκειται να τη διασχίσει.

Επίσης επιλέχθηκαν να τοποθετηθούν 6 πινακίδες ΚΟΚ P-2 (STOP), με 2 αναλάμποντες – flashing LED φανούς και φωτοβολταϊκό πάνελ για πλήρη αυτονομία, σε σημεία του Δήμου, προκειμένου να ενισχυθεί ο φωτισμός τη νύχτα, με στόχο τον περιορισμό των ατυχημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:

  1. Αγωνιστών και Βύρωνος (επί της οδού Αγωνιστών), Δ.Κ. Πεύκης,
  2. Υψηλάντου και Αγίου Παντελεήμονα (επί της οδού Υψηλάντου), Δ.Κ. Πεύκης,
  3. Καποδιστρίου και Κορίνθου (επί της οδού Καποδιστρίου), Δ.Κ. Πεύκης,
  4. Πίνδου και Βουλγαροκτόνου (επί της οδού Βουλγαροκτόνου), Δ.Κ. Πεύκης,
  5. Λάμπρου Κατσώνη και Αγίας Παρασκευής (επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη), Δ.Κ. Λυκόβρυσης.
  6. Δημοκρατίας και Χαλκίδος (επί της οδού Δημοκρατίας), Δ.Κ. Λυκόβρυσης.

Ο δήμαρχος Λυκόβυσης – Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικώς: «Η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών στους δρόμους των δύο Δημοτικών μας Ενοτήτων είναι πρωταρχικής σημασίας για τη δημοτική αρχή. Γι’ αυτόν τον λόγο προχωρήσαμε σε ένα έργο που συμπεριλάμβανε μια έξυπνη διάβαση σε σημείο από όπου περνούν μαθητές και 6 πινακίδες stop με φανούς σε πολυσύχναστα σημεία, ώστε να ενισχύσουμε τον φωτισμό και να περιορίσουμε τον κίνδυνο ατυχημάτων. Και συνεχίζουμε με μεγάλα και μικρά έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet