«Έφυγε» από τη ζωή ο Νικήτας Γαβαλάς
Κοινωνία

«Έφυγε» από τη ζωή ο Νικήτας Γαβαλάς

Τη λύπη του εκφράζει, με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης για τον θάνατο του αθλητικού συντάκτη Νικήτα Γαβαλά, ο οποίος υπήρξε κάτοικος του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

«Έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος δημοσιογράφος συμπολίτης μας Νικήτας Γαβαλάς.
Ο Νικήτας Γαβαλάς κατά το παρελθόν υπήρξε συνεργάτης του Δήμου μας.
Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη λύπη της για την απώλειά του και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Λίγα λόγια για τον Νικήτα Γαβαλά

Ο Νικήτας Γαβαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Σχολής, ενώ είχε αρχίσει να ασχολείται με τη δημοσιογραφία από μαθητής Γυμνασίου, ως ασκούμενος αθλητικός συντάκτης το 1960 στην εφημερίδα «Φως των Σπορ». Το 1966 προσλήφθηκε κανονικά από την εφημερίδα και συνέχισε να εργάζεται σε αυτήν ως επαγγελματίας αθλητικός συντάκτης μέχρι το 1986.

Παράλληλα, εργάστηκε ως συντάκτης και σε επιτελικές θέσεις στην «Καθημερινή», τη «Βραδυνή», την «Ελευθεροτυπία», τη «Μεσημβρινή», τις «24 ώρες», την «Αθηναϊκή», τον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης και στα περιοδικά «Επίκαιρα», «Τηλέραμα», «Ένα» και «Πρωταθλητής».

Διετέλεσε αρχισυντάκτης στην αθλητική διεύθυνση του «MEGA» και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών στην ιδιωτική τηλεόραση, στην ΕΡΤ και στην ΕΡΑ. Ήταν εκδότης μαζί με τον αδελφό του Γιώργο Γαβαλά, επίσης δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ των περιοδικών «Αθλητική Ελλάδα», «Τένις Κλαμπ», « On Line με τον Ελληνισμό».

Τιμήθηκε το 1991 με το βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση και το 2001 του απονεμήθηκε βραβείο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για το σχόλιό του «Ποιος θα προετοιμάσει τη γενιά του 2004;».

Πέρα από τη δημοσιογραφική δραστηριότητά του ανέπτυξε ταυτόχρονα και σπουδαία συνδικαλιστική δράση, αφού διετέλεσε δύο φορές σύμβουλος στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και τη διετία 1997-1999 Α΄ αντιπρόεδρος του Δ.Σ..

Από το 1969 ήταν μέλος του ΠΣΑΤ και είχε εκλεγεί για δύο θητείες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, μετά από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Ιουλίου στο κοιμητήριο Αγίων Αναργύρων. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet