Έως 19/9 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο
Κοινωνία

Έως 19/9 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το ΝΠΔΔ Παιδεία – Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, όπως και πέρυσι, θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανάλογα με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και τις ειδικότητες που θα προκύψουν, με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων.

Ειδικά για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές οι οποίοι αποφοίτησαν από δημόσια σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης.

Δικαιούχοι είναι κατά προτεραιότητα:

Μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών είναι τα παρακάτω:

  1. Αίτηση συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.
  2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (όταν προσκομίζεται διαβατήριο είναι απαραίτητη και η άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους).
  3. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής ή βεβαίωση του ίδιου του μαθητή, αν είναι ενήλικος.
  4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  5. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ.
  6. Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό, από κρατικούς φορείς υγείας (νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία).
  7. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας, προνοίας (εφόσον υπάρχει).
  8. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (εφόσον υπάρχει).

Οι γονείς/κηδεμόνες των οποίων τα παιδιά θα επιλεχθούν για την παρακολούθηση μαθημάτων, θα πρέπει να προσφέρουν εθελοντικά ορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν συνεννόησης, γραμματειακή υποστήριξη κατά τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται έως και 19 Σεπτεμβρίου 2014 κατά τις ώρες 10:00 – 13:00 στα γραφεία του ΚΟΙΠΑΠ, πρώην δημαρχείο Λυκόβρυσης, Αγίας Βαρβάρας 25, Λυκόβρυση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τον έλεγχο των αιτήσεων θα καταρτιστεί άμεσα ο κατάλογος των δικαιούχων και θα διανεμηθεί ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων, τα οποία θα ξεκινήσουν στο 1ο Λύκειο Πεύκης μετά από σχετική ενημέρωση.

Δείτε την Αίτηση Εγγραφής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Παράλληλα, το ΚΟΙΠΑΠ καλεί και φέτος όσους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιθυμούν να συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το σχολικό έτος 2014-2015, όπως επίσης και καθηγητές ξένων γλωσσών, να δηλώσουν την πολύτιμη εθελοντική συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή.

Προκειμένου να καταρτιστεί εγκαίρως το πρόγραμμα λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τη σχολική περίοδο 2014-2015, το ΚΟΙΠΑΠ παρακαλεί όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν τον χρόνο και τις γνώσεις τους για τον σκοπό αυτό, να δηλώσουν ειδικότητα, μαθήματα και ώρες εβδομαδιαίως που προτίθενται να διαθέσουν έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται με το ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) στα τηλέφωνα 2132051745 – 746.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet