Αγωνιστικό κάλεσμα στην κατάληψη του δημαρχείου από το Σωμ. Εργαζομένων
Κοινωνία

Αγωνιστικό κάλεσμα στην κατάληψη του δημαρχείου από το Σωμ. Εργαζομένων

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μαζικούς φορείς της πόλης, να πάρουν μέρος στην κατάληψη που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Πεύκης την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2014, από τις 10:00 έως 13:00, εναντίον των μέτρων που λαμβάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

Την Τετάρτη 4-11-2015 από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 καταλαμβάνουμε το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούμε για τα μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές, Ε.Ε. και ΔΝΤ. Τα μέτρα μάς αφορούν όλους: εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχους, ανέργους, φοιτητές, μαθητές.

Προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο έγκλημα. Καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, μετατρέπουν την ασφάλιση σε προνόμιο λίγων, όσων έχουν να πληρώσουν το πανάκριβο εμπόρευμα. Ψήφισαν να δουλεύουμε όλοι μέχρι τα 67 και βλέπουμε, ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής. Τα χρόνια δουλειάς γίνονται 40.

Πετσοκόβουν πάλι τις συντάξεις, τις μετατρέπουν σε συντάξεις πείνας. Άλλαξαν το τρόπο υπολογισμού της σύνταξης με ποσοστά αναπλήρωσης από 70% σε 45-55% και για κύρια και για επικουρική.

Απαλάσσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από τα ανταποδοτικά τέλη, μειώνουν τη χρηματοδότηση στους δήμους. Σε λίγο όλοι θα κληθούμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό στα δημοτικά τέλη και τα ανταποδοτικά. Καταργούν από τον κλάδο τα ΒΑΕ, ως “λαγό” για να τα καταργήσουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς μόνο στους δήμους αφορούν 25.000 εργαζόμενους.

Καταργούν τη προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Φέρνουν νέο μισθολόγιο με εισαγωγικό μισθό 586 ευρώ όπως και στον ιδιωτικό τομέα.

Μας λένε ότι υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα βάρβαρα μέτρα, αξιοποιώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει άμεσα να απορριφθεί από όλους μας. Δεν υπάρχει η συγκατάθεση μας στην ισοπέδωση της ζωής μας! Η ολοκλήρωση των ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς, στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, στα εμπόδια που σχεδιάζουν να βάλουν για να παίρνονται αποφάσεις για απεργία, στα εργατικά δικαιώματα, πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους μαχητικά στον δρόμο του αγώνα, της πάλης. Να υπάρξει ισχυρή αντίσταση, αμφισβήτηση και καταδίκη των νέων βάναυσων μέτρων.

Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και μας τον κλέβουν από το τραπέζι. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε, τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει είναι η δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού και τώρα πια ήρθε η ώρα.

Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Κάθε μέρα, κάθε ώρα στον δρόμο του αγώνα!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μαζικούς φορείς της πόλης, να πάρουν μέρος στην κατάληψη που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Πεύκης.

Την 12 Νοέμβρη απεργούμε όλοι, δεν μπαίνει κανείς για δουλειά, όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια! 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet