Αγώνας δρόμου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης για την εξεύρεση χώρων για τη δίχρονη προσχολική αγωγή
Κοινωνία

Αγώνας δρόμου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης για την εξεύρεση χώρων για τη δίχρονη προσχολική αγωγή

Συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γεωργίου Τσόλα και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο υλοποίησης και εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

«Για λογαριασμό του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και εγώ έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια εύρεσης λύσεων, με συνεχής παρεμβάσεις στο υπουργείο Παιδείας και στην ΚτΥΠ» σημείωσε σχετικά ο κ. Τσόλας, για να προσθέσει:

«Έχουμε προτείνει εναλλακτικούς τρόπους εγκατάστασης προσωρινών δομών για τη δημιουργία αιθουσών, ενώ από πέρυσι έχουμε δημιουργήσει παράρτημα δύο αιθουσών του 1ου Νηπιαγωγείου Πεύκης στη δομή του 2ου Παιδικού Σταθμού Πεύκης.

»Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται για την εύρεση χώρων από ιδιώτες, προκηρύσσοντας διαγωνισμούς που μέχρι στιγμής έχουν προβεί άγονοι, ενώ ο κ. Μαυρίδης συνεχίζει τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την ΚτΥΠ, για την άμεση υλοποίηση των προτάσεών μας»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» επεσήμανε τα φλέγοντα ζητήματα σε ό,τι αφορά την ανάγκη υλοποίησης της δίχρονης προσχολικής αγωγής προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών.

Ως προτεραιότητα έθεσε την εξασφάλιση κατάλληλων εργασιακών συνθηκών και την ανάγκη απορρόφησης όλων των εγγεγραμμένων μαθητών στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης και Πεύκης όπου εδρεύουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου και τη δημιουργία παραρτημάτων στις ήδη υπάρχουσες σχολικές μονάδες.

Επίσης, με πρωτοβουλία τους θα εντείνουν τις πιέσεις στο υπουργείο Παιδείας και στην ΚτΥΠ, ώστε να δοθεί ο χώρος προς χρήση στο υπό κατασκευή νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή του Ηλιακού Χωριού και ειδικά τα δύο ημιτελή νηπιαγωγεία να παραδοθούν άμεσα προς χρήση.

Τέλος, ο κ. Τσόλας τόνισε:

«Προτεραιότητά μας είναι να επιτευχθεί η πλήρης υλοποίηση του προγράμματος της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης θα παρέχουμε, μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, στους μικρούς μαθητές, αλλά και στους γονείς και κηδεμόνες όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εργαλεία που χρειάζονται να υποστηρίξουν μια σύγχρονη σχολική δομή και φυσικά θα συνεχίσουμε την αναζήτηση νέων χώρων για τη δημιουργία παραρτημάτων στις ήδη υπάρχουσες σχολικές μονάδες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet