«Αιχμές» Λυκόβρυσης Πεύκης.- προς την κα Μ. Πατούλη-Σταυράκη για τα τέλη
Κοινωνία

«Αιχμές» Λυκόβρυσης Πεύκης.- προς την κα Μ. Πατούλη-Σταυράκη για τα τέλη

«Αιχμές» κατά της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη αφήνει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- Ο κ. Δημήτρης Κωνστάντος, με αφορμή την παρέμβαση της συμβούλου σχετικά με τα δημοτικά τέλη που ψηφίστηκαν πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, την κατηγορεί για «λαϊκισμό», θυμίζοντας τη στάση που είχε κρατήσει στην αντίστοιχη συζήτηση του 2014, οπότε είχαν αποφασιστεί η αύξηση του δημοτικού φόρου στην Πεύκη κατά 54%.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Δ. Κωνστάντου:

Υπέρμαχος της κοινωνικής πολιτικής και της μείωσης δημοτικών τελών και φόρων εμφανίζεται με ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κα Μαρίνα Πατούλη, κατακρίνοντας τη διοίκηση του δημάρχου (της οποίας ήταν προβεβλημένο μέλος μέχρι τις αρχές του 2017) για κοινωνική αναλγησία.

Να θυμίσουμε στην κα Μαρίνα Πατούλη ότι και με τη δική της θετική ψήφο στις 13 Νοεμβρίου 2014 η παράταξή της ενέκρινε την πρωτοφανή σε εθνικό επίπεδο αύξηση του δημοτικού φόρου για τους κατοίκους της Πεύκης σε ποσοστό 54%(!), επιβαρύνοντάς τους σωρευτικά για την πενταετία 2015 – 2019 με 900.000 ευρώ περίπου. Την περίοδο εκείνη η οικονομική κρίση βρισκόταν ήδη στην κορύφωσή της και παρά τις αιτιολογημένες αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης, δεν υπήρξε κοινωνική ευαισθησία εκ μέρους των μελών της πλειοψηφίας, μεταξύ των οποίων και η κα Μαρίνα Πατούλη.

Προφανώς τότε υπερίσχυε ο «παραταξιακός πατριωτισμός» και όχι η προφανής σε τοπικό και εθνικό επίπεδο προτεραιότητα ανακούφισης των συμπολιτών μας, μέσω της μείωσης δημοτικών τελών και φόρων. Τώρα ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και εν δυνάμει υποψήφια για τον δημαρχιακό θώκο στις εκλογές τους 2019, η κα Μαρίνα Πατούλη ολισθαίνει διαρκώς και με εντεινόμενο τρόπο στον άκρατο λαϊκισμό και στη μικροπολιτική, προς ικανοποίηση των πολιτικών της εξαπτέρυγων και πρυτάνεων στην τακτική αυτή κ.κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και Κώστα Μπαλδεράνου.

Θα αρκούσε φυσικά η κα Μαρίνα Πατούλη να υπενθυμίσει ότι η ίδια ως πρόεδρος του ΠΕΑΠ στη διάρκεια της θητείας της μέχρι τα τέλη του 2016 επέδειξε υπευθυνότητα και ευαισθησία με την κοινωνική πολιτική που εφάρμοσε με επιτυχία στο ύψος των συνδρομών στις δομές του νομικού προσώπου, σε συνδυασμό με την οικονομική εξυγίανση του ΠΕΑΠ και την παροχή συνεχών, υψηλού επιπέδου και δωρεάν εκδηλώσεων για τους κατοίκους του Δήμου μας. Αντί να προβάλει όσα θετικά «έκτισε», επιλέγει να συνταχθεί πρωταγωνιστικά με τους θιασώτες του «συνειδητού γκρεμίσματος», όπως άλλωστε φάνηκε και με τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στο Δημοτικό Ωδείο.

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου του 2018 εντός του Νοεμβρίου, η δημοτική μας παράταξη αναμένει συγκεκριμένη εισήγηση και αποτύπωση από τη διοίκηση για το αυξημένο κοινωνικό μέρισμα προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε σχέση με το 2017 και τις αναγκαίες επενδύσεις σε οχήματα και εξοπλισμό όσον αφορά στον τομέα καθαριότητας, όπως τονίσαμε και στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Οκτωβρίου.

Παραμένουμε σταθερά θεσμικοί, ισχυροί και αποτελεσματικοί σύμμαχοι από το 2014 σε όσες και όσους επιχειρούν να δημιουργήσουν και να «κτίσουν» προς όφελος των συμπολιτών μας και ολοκληρωτικά και με απόλυτο τρόπο απέναντι σε όσες και όσους επιχειρούν να γκρεμίσουν και να ισοπεδώσουν σε βάρος του Δήμου μας και της ποιότητας ζωής που απολαμβάνουν οι κάτοικοι σε Πεύκη και Λυκόβρυση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet