Αν. Αλεξοπούλου: Eλλείψεις και προβλήματα στο Α.Τ. Πεύκης που χρήζουν άμεσης επίλυσης
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Αν. Αλεξοπούλου: Eλλείψεις και προβλήματα στο Α.Τ. Πεύκης που χρήζουν άμεσης επίλυσης

Η βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών της Ελληνικής Λύσης Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου υπέλαβε ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με το «Σοβαρό έλλειμμα δημόσιας Ασφάλειας και Τάξης στην περιοχή του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης».

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξοπούλου σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης είναι υπεύθυνο για την τήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, όπου τα τελευταία χρόνια, έχουν σημειωθεί, επανειλημμένως, σοβαρά περιστατικά παραβατικότητας και εγκλήματος.

Προς επίρρωση των προηγουμένων, είναι πολύ ενδεικτικό το γεγονός ότι, το εν λόγω Τμήμα έχει καταστεί και αυτό το ίδιο αρκετές φορές στόχος δολοφονικών επιθέσεων κακοποιών στοιχείων. Δυστυχώς, είναι διαπιστωμένο, πως το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα δομικού χαρακτήρα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Αυτό συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση κατά τη διάρκεια μίας χρονικής περιόδου διαπιστωμένης έξαρσης της εγκληματικότητας. Εν τούτοις, και παρά τα προβλήματα αυτά, το προσωπικό του αντεπεξέρχεται με αυταπάρνηση στα όποια σχετικά περιστατικά προκύπτουν, εμπεδώνοντας όσο δύναται το αίσθημα πολιτικής προστασίας.

Το ως άνω Αστυνομικό Τμήμα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, δεδομένου ότι, παραπάνω από τη μισή του δύναμη είναι αποσπασμένη, προκειμένου να φυλάσσει διάφορα πρόσωπα («VIP») τόσο στην ευρύτερη περιοχή, όσο και σε άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα η αριθμητική του ισχύς να έχει αποδυναμωθεί σημαντικά. Σας αναφέρουμε, ενδεικτικά ότι, από τη συνολική δύναμη 39 (τριάντα εννέα) ατόμων, τα μεν 18 (δέκα οκτώ) υπηρετούν στο ανωτέρω Τμήμα, τα δε 21 (είκοσι ένα) έχουν αποσπαστεί από τις οργανικές τους θέσεις για τις φυλάξεις των προαναφερθέντων προσώπων.

Εξάλλου, το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα διαθέτει ένα μόλις περιπολικό όχημα, γεγονός που επιτείνει τα ανωτέρω προβλήματα, εφ’ όσον είναι ευνόητο ότι δεν αρκεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της περιοχής ευθύνης του. Πέραν, δε, αυτών, είναι επίσης διαπιστωμένη η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής του ανωτέρω Αστυνομικού Τμήματος, που κρίνεται απαραίτητη για την υποβοήθηση του προσωπικού στην πρόληψη και αποτροπή φαινομένων παραβατικότητας ή/και εγκληματικότητας.

Σημειώνεται, τέλος, πως το έργο της αστυνομικής δύναμης της περιοχής δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο, λόγω της έλλειψης φωτισμού και εν γένει, μέριμνας στους δασικούς χώρους του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, με αποτέλεσμα η αστυνόμευση να είναι εκ των πραγμάτων και χωρίς ευθύνη των αστυνομικών οργάνων, πλημμελής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

  • Έχετε την πολιτική βούληση να επαναφέρετε στην ενεργό υπηρεσία την αποσπασμένη για τη φύλαξη προσωπικοτήτων αστυνομική δύναμη, η οποία υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, ώστε η εν λόγω να αναλάβει τα αυτονόητα για το Σώμα της Αστυνομίας καθήκοντα αστυνόμευσης, που εστιάζονται στην τήρηση της δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας στην ευρύτερη ως άνω περιοχή;
  • Κατά ποιο τρόπο προτίθεσθε να ενισχύσετε την υλική και τεχνική υποδομή του παραπάνω Αστυνομικού Τμήματος, έτσι ώστε αυτό να θωρακιστεί έτι περαιτέρω στην προσπάθεια καταστολής των παραβατικών και εγκληματικών ενεργειών στην περιοχή ευθύνης του;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet