Αποκολλήθηκαν λαμπτήρες από την οροφή προκάτ αίθουσας στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Αποκολλήθηκαν λαμπτήρες από την οροφή προκάτ αίθουσας στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης

Για «απαράδεκτο περιστατικό κακοσυντήρησης» στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Όπως καταγγέλλει σε προκάτ αίθουσα του σχολείου αποκολλήθηκαν οι λαμπτήρες από την οροφή και μόνο από τύχη δεν τραυμάτισαν κάποιον μαθητή ή εκπαιδευτικό.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τα σχολεία να υποδεχθούν τους μαθητές και τα πρώτα σημάδια της εγκατάλειψης και της ελλιπούς μέριμνας για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ήρθαν στο φως.

Σε ένα πρωτοφανές περιστατικό, που ως εκ θαύματος δεν είχαμε τραυματίες, οι λαμπτήρες σε προκάτ αίθουσα στο 2ο Δημοτικό της Λυκόβρυσης αποκολλήθηκαν από το ταβάνι, και παραλίγο δεν χτύπησαν κάποιο μαθητή ή εκπαιδευτικό που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε μάθημα.

Δεν φτάνει που οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης αναγκάζονται, εν έτη 2021, να κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες, και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, αλλά είναι και κακοσυντηρημένες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Δήμου είναι τεράστιες,για την ελλιπή συντήρηση των αιθουσών, που στοιβάζουν 25 παιδιά σε μία τάξη, αλλά και συνεχίζουν να εγκληματούν, σπέρνοντας προκάτ αίθουσες σε όλον τον Δήμο, αδιαφορώντας για τις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Έχουν μάλιστα το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο σε όσους διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες που άνοιξαν τα σχολεία, όπως ακριβώς και έκλεισαν πριν από δύο μήνες. Έχει τεράστιο θράσος η κ. Κεραμέως να περιδιαβαίνει τους Δήμους του Βόρειου Τομέα, να μας παρουσιάσει τι καλά που τα κάνει η κυβέρνησή της, τη στιγμή που ξέρουν όλοι σε τι κατάσταση είναι τα δημόσια σχολεία, τη στιγμή που δεν έχει παραδώσει το υπουργείο Παιδείας τις καινούργιες σχολικές αίθουσες στο Ηλιακό Χωριό.

Έχει περίσσιο θράσος και η δημοτική αρχή που ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών για την κατάντια των σχολείων στην κυβέρνηση, τη στιγμή που δεν έχει κάνει τίποτα για να ζητήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση, και ρίχνει το κόστος στις πλάτες των γονέων, καλύπτοντας την ομογάλακτή της κυβέρνηση της Ν.Δ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  • ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.
  • ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet