Αποκολλήθηκε ξύλινη επιφάνεια από παιχνίδι στην παιδική χαρά Αγ. Παντελεήμονα
Κοινωνία

Αποκολλήθηκε ξύλινη επιφάνεια από παιχνίδι στην παιδική χαρά Αγ. Παντελεήμονα

Καταγγελία για περιστατικό αποκόλλησης υλικού από παιχνίδι στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα στην Πεύκη ο απερχόμενος δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Κωνστάντος.

Πέραν από ενημέρωση για το συγκεκριμένο συμβάν, ο δημοτικός σύμβουλος ζητεί ενημέρωση από τον Δήμο για τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί προληπτικά στα όργανα των παιδικών χαρών του Δήμου, όπως σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Ενημερώθηκα από συμπολίτες μας που βρίσκονταν στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα για σοβαρό περιστατικό αποκόλλησης υλικού που συνέβη σε ένα από τα παιχνίδια και συγκεκριμένα στον πύργο.

Προσήλθα άμεσα και διαπίστωσα ότι ξύλινη επιφάνεια (πάτωμα) που βρισκόταν σε ύψος ενός μέτρου περίπου, είχε αποκολληθεί και πέσει στο τσιμέντο. Είναι πραγματικά ευτύχημα ότι εκείνη τη στιγμή μικρά παιδιά δε βρίσκονταν ούτε επάνω στο ξύλινο πάτωμα ούτε περνούσαν από κάτω. Ας σημειωθεί ότι το ξύλινο πάτωμα που αποκολλήθηκε είναι ιδιαίτερα βαρύ, μήκους άνω τους ενός μέτρου και πλάτους περί τα 50 εκατοστά.
Οι γονείς με ενημέρωσαν ότι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Δήμαρχο ο οποίος τους απάντησε ότι θα στείλει αύριο (Δευτέρα) του υπεύθυνους για να επιληφθούν του θέματος.

Όση ώρα παρέμεινα στην παιδική χαρά, παιδιά συνέχιζαν να παίζουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι παρά την παρότρυνση τη δική μου και άλλων γονέων να μη το χρησιμοποιούν λόγω του προφανούς κινδύνου.

Στην παιδική χαρά βρίσκονταν δεκάδες παιδιά και γονείς οι οποίοι έκαναν παράπονα (δικαιολογημένα) για το καθυστερημένο άναμμα του βραδινού φωτισμού που δεν είναι και επαρκής σε αρκετά σημεία.

Επιπρόσθετα απουσιάζει και η μισή πόρτα από την είσοδο της παιδικής χαράς στη οδό Ρήγα Φεραίου.

Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει για τις πιστοποιήσεις στις παιδικές χαρές ας δώσουμε μέγιστη προτεραιότητα στην ουσία και στην ασφάλεια στο παιχνίδι των παιδιών.

Φυσικά αναμένουμε και την ενημέρωση από τον Δήμο για τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί προληπτικά στα όργανα με δεδομένη την πιστοποίηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, αλλά και όλων όσων υπάρχουν στον Δήμο μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet