«Αποχή» από την ψηφοφορία συγκεκριμένων θεμάτων του Κ.Σ. Λυκόβρυσης δηλώνει ο Γ. Κοκκινάς
Κοινωνία

«Αποχή» από την ψηφοφορία συγκεκριμένων θεμάτων του Κ.Σ. Λυκόβρυσης δηλώνει ο Γ. Κοκκινάς

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η διά περιφοράς συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης, όπως αναφέρει ο κοινοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης, μέλος της παράταξης Δήμος Μπροστά+ Γιώργος Κοκκινάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκκινά, στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:

  • Μείωση δημοτικών φόρων και τελών.
  • Ιδιόχρηση του πολυχώρου του Ο.Τ. 9.
  • Αξιοποίηση και προστασία της Πύρνας και της παραρεμάτιας περιοχής.
  • Ανακαίνιση Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης και της Κεντρικής Πλατείας Λυκόβρυσης.
  • Αύξηση του Προϋπολογισμού του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης.
  • Λήψη απόφασης για διενέργεια ελέγχου νομιμότητας στο σύνολο των περιπτέρου της δημοτικής ενότητας Λυκόβρυσης.

Στη συνέχεια της σχετική ανακοίνωσης ο κ. Κοκκινάς αναφέρει:

Ας γυρίσουμε λίγο πίσω στον χρόνο. Την Παρασκευή 15/5/2020, πραγματοποιήθηκε η διά περιφοράς συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Λυκόβρυσης. Τα παραπάνω θέματα είχαν προστεθεί στην ημερήσια διάταξη από εμένα. Πάρα ταύτα η ψήφος μου που απεστάλη με ψηφιακό τρόπο (σε όλα υπέρ) είχε αλλοιωθεί με αποτέλεσμα στα πρακτικά της συνεδρίασης, σε τρία θέματα να εμφανίζομαι κατά, καθώς και στα υπόλοιπα θέματα οι προτάσεις μου εμφανίστηκαν ουσιωδώς παραλλαγμένες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η προσφυγή μου στην Εισαγγελία Αθηνών για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Όμως γιατί τα θέματα αυτά θα τεθούν ξανά στο τραπέζι του Κοινοτικού Συμβουλίου;

Πρόσφατα ενημερώθηκα από τον πρόεδρο της Κοινότητας ότι η συνεδρίαση της 15ης Μαΐου θεωρείται άκυρη, λόγω έλλειψης απαρτίας, όπως ορίζει η διάταξη για την πραγματοποίηση συνεδριάσεων με τη μέθοδο διά περιφοράς, επομένως θα πρέπει να επαναληφθεί η συνεδρίαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος είχε γνωστοποιήσει στα μέλη του συμβουλίου πως η απαρτία στα διά περιφοράς συμβούλια καλύπτεται με τέσσερα μέλη (όπου και τέσσερα μέλη συμμετείχαν), και υπερισχύει η γνώμη του προέδρου. Όμως αφότου κινήθηκα νομικά την Δευτέρα 6/7/2020 (σχεδόν δύο μήνες αργότερα), τότε μας γνωστοποίησε ότι η συνεδρίαση θεωρείται άκυρη.

Αξιοσημείωτο: Οι αποφάσεις εκείνης της συνεδρίασης δεν υπήρξαν ποτέ στη Διαύγεια.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Θεωρώ πως το πάνω χέρι της υπόθεσης το έχει η δικαιοσύνη και έως ότου βρεθεί λύση στην υπόθεση δεν θα έπρεπε να υπάρξει καμία επαναληπτική συνεδρίαση. Επιπλέον δηλώνω ότι θα απέχω από την ψηφοφορία των συγκεκριμένων θεμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet