Από τους Έλληνες ποιητές εμπνεύστηκαν μαθητές του 2ου Δημοτικού Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Από τους Έλληνες ποιητές εμπνεύστηκαν μαθητές του 2ου Δημοτικού Λυκόβρυσης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη πραγματοποίησε το πρόγραμμα «Οι ποιητές μέσα κι έξω από τη βιβλιοθήκη. Ποίηση παντού!».

Το πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου) και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης.

Οι μαθήτριες και μαθητές του Ε2 τμήματος του Σχολείου ανακάλυψαν από τα βιβλία της Βιβλιοθήκης τα «Παιχνίδια τ΄ ουρανού και του νερού», το «Πηγαινέλα στα σύννεφα» και τις «Περιπέτειες της Ρόζας». Έμαθαν για τους Έλληνες νομπελίστες ποιητές και τη γενιά του 1930. Επέλεξαν, επίσης, κάρτες με στίχους του Ελύτη, του Σεφέρη και του Ρίτσου, εμπνεύστηκαν από αυτούς δημιουργώντας εικόνες και με χαρά ανακάλυψαν και αποκρυπτογράφησαν γνωστές και άγνωστες λέξεις.

Στη συνέχεια τα παιδιά από την εικόνα πέρασαν στη μουσική αφού τραγούδησαν μελοποιημένο ποίημα του Ελύτη. Οι κάρτες των παιδιών στόλισαν την τάξη, καθώς και τον τοίχο του μήνα στο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

«Μ΄ αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι η ποίηση μπορεί να συγκινήσει ένα παιδί και να βάλει σε λειτουργία μέσα του εκείνους τους μηχανισμούς που σε κάποια μαγική στιγμή θα του αποκαλύψουν πως ζει την ίδια του τη ζωή ποιητικά» τονίζεται σε ανακοίνωση της προέδρου του ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Άννας Ασπραδάκη.

«Με τα προγράμματα αυτά, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, επιχειρούμε να αναδείξουμε μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των βιβλιοθηκών ως κέντρα παιδείας και εκπαίδευσης όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης.
Ευχαριστώ από καρδιάς τη διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Λυκόβρυσης, κα Κωνσταντίνα Ευαγγέλου, την εκπαιδευτικό του Ε2 κα Ιωάννα Βανδώρου, καθώς και την εθελόντρια της Βιβλιοθήκης μας κα Σόφη Γουναροπούλου για την άριστη συνεργασία» δήλωσε η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet