Για τα προβλήματα και τις προτάσεις των κατοίκων πέριξ του ρέματος της Πύρνας ενημερώθηκε ο Π. Ιωάννου
Κοινωνία

Για τα προβλήματα και τις προτάσεις των κατοίκων πέριξ του ρέματος της Πύρνας ενημερώθηκε ο Π. Ιωάννου

Το ρέμα της Πύρνας είναι ένας υπέροχος τόπος αναψυχής και φυσικού κάλλους, το οποίο διασχίζει την περιοχή της Λυκόβρυσης-Πεύκης, Κηφισιάς και Μεταμόρφωσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Παναγιώτης Ιωάννου.

Λίγα λόγια για τα ρέματα

Η παρουσία του νερού σε ένα αστικό οικισμό, αναδεικνύει την πόλη και γίνεται τουριστικός πόλος έλξης, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Γενικά τα ρέματα στην Αττική είναι δυστυχώς τα μοναδικά στοιχεία νερού που συναντάμε, τα οποία μπορούν να γίνουν υπέροχες διαδρομές για τους περιπατητές. Δημιουργούνται χώροι αναψυχής και περιπάτου, ποδηλατικές εξορμήσεις, χώροι αθλητισμού, χωρίς να προσβάλουν και να απειλούν το φυσικό τοπίο.

«Οι όμοροι Δήμοι στο ρέμα της Πύρνας, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, πιστεύουμε ότι θα συνεργασθούν για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση επίλυσης προβλημάτων, προστασίας και ανάδειξης» δηλώνει ο κ. Ιωάννου.

Στις 11/10/20 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με περίπου 30 κατοίκους, μετά από πρόσκληση των κατοίκων του Δήμου Λυκόβρυσης στον κ. Ιωάννου, ο οποίος είναι υπεύθυνος του γραφείου Δημότη του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, με θέμα την άμεση προστασία του ρέματος της Πύρνας, καθώς και όλη την παραρεμάτια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί με ΦΕΚ ως περιοχή υψηλού κάλλους, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις προτάσεις τους, αλλά και τα προβλήματα που εντοπίζουν, τα οποία, όπως υπογραμμίζει ο κ. Ιωάννου, «χρήζουν άμεσα μέτρα προστασίας».

Ως προβλήματα καταγράφηκαν τα εξής:

  1. Αυθαίρετες συνεχείς ρίψεις απορριμμάτων μπάζων κατά μήκος του ρέματος.
  2. Πυκνή βλάστηση εντός του ρέματος, κατάρρευση επιχωματώσεων, κίνδυνος κατολισθήσεων, και φραγή αγωγών.
  3. Παντελής έλλειψη φωτισμού και διακίνηση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  4. Επικινδυνότητα επισκεψιμότητας των περιπατητών κοντά και κατά μήκος του ρέματος.
  5. Μη διαμορφωμένοι χώροι ανάπλασης και ανάδειξης του φυσικού τοπίου.
  6. Εγκατάλειψη της υφιστάμενης εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα και του περιβάλλοντα χώρου.

Ως προτάσεις αναφέρθηκαν οι παρακάτω:

  • Καθαρισμός-εξωραϊσμός κατά μήκος του ρέματος, στο πλαίσιο του συνολικού προγραμματισμού παρεμβάσεων των ρεμάτων της Αττικής.
  • Ολοκληρωμένη σύνταξη μελέτης επικυρωμένης οριοθέτησης, αποξήλωσης αυθαιρεσιών, εξυγίανσης υδάτων, καθαρισμός ρέματος και παρεμβάσεις στερέωσης κατά μήκος της κοίτης.
  • Εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων και φωτισμού, καθώς και φύλαξη του από security.
  • Τοποθέτηση περίφραξης του ρέματος όπου απαιτείται, επίστρωση των παράλληλων διαδρομών, διανοίξεις για την πρόσβαση των περιπατητών επί του ρεύματος, νέοι χώροι αναψυχής και ανάπλασης του φυσικού τοπίου.
  • Το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα βρίσκεται δίπλα στο ρέμα διαμορφώνοντας ένα πλάτωμα προαύλιου χώρου του ναού. «Υπάρχει συνεργασία και με τη Μητρόπολη, όπου θα γίνει η ανάδειξη του» ενημερώνει ο αντιδήμαρχος.

«Συνεχίζουμε δυνατά δημοτική αρχή, Περιφέρεια και κάτοικοι για να κάνουμε αυτά που πρέπει να γίνουν στην περιοχή της Πύρνας» καταλήγει ο κ. Ιωάννου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet