Οδοιπορικό της Λυκόβρυσης-Πεύκης 2020 στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκης
Κοινωνία

Οδοιπορικό της Λυκόβρυσης-Πεύκης 2020 στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκης

Η δημοτική μας ομάδα Λυκόβρυση – Πεύκη 2020, συνεχίζοντας το οδοιπορικό της επισκεπτόμενη τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων της πόλης, συναντήθηκε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015  με  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Πεύκης, στον χώρο του σχολείου’

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομάδας, έγινε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα του σχολείου “με γονείς που, από τη πρώτη στιγμή, μας κέρδισαν με τα λογικά και απόλυτα τεκμηριωμένα επιχειρήματά τους”. “Ανακαλύψαμε προβληματισμένους γονείς και απόλυτα προσγειωμένους στη δύσκολη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που ζούμε”, αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

“Η πολύ φιλική ατμόσφαιρα, που από την αρχή δημιουργήθηκε, μας έδωσε τη δυνατότητα να συζητήσουμε σε ένα πολύ γόνιμο περιβάλλον και να αναλύσουμε με ειλικρίνεια και ρεαλισμό ό,τι τους απασχολεί σε βάθος. Παρόντες από τον Σύλλογο ήταν ο πρόεδρος Παπαθανασόπουλος Πέτρος και ο γεν. γραμματέας Τζιμέας Γιώργος.

Αρχικά μας ανέφεραν για τη συνάντηση που είχαν με τον κ. δήμαρχο, μαζί και με τους άλλους Συλλόγους Γονέων και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων στην αρχή της σχολικής χρονιάς, στην οποία η δημοτική Αρχή τους ανέφερε ότι τα αιτήματα των σχολείων είναι πάρα πολλά και τα χρήματα ελάχιστα για τον σκοπό αυτό. Μας ανέφεραν ότι ζήτησαν από τον κ. δήμαρχο να συσταθεί μια ειδική επιτροπή η οποία θα ιεραρχούσε τα αιτήματα των διευθυντών των σχολείων, θα κοστολογούσε τις προτεινόμενες επισκευές  των κτηρίων και θα εκλογίκευε κατά κάποιο τρόπο την όλη διαδικασία, ώστε τα αιτήματα των σχολείων να διαχειρίζονται με αποτελεσματικότερο και ουσιαστικότερο τρόπο. Δεν έχει ακόμη συσταθεί μια τέτοια επιτροπή, με το επιχείρημα της δημοτικής Αρχής ότι υπάρχουν θεσμικά όργανα, όπως η ΔΕΠ  και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια μας ανέφεραν για το χρόνιο πρόβλημα του τάπητα στο προαύλιο του σχολείου, στους χώρους ομαδικής άθλησης των μαθητών, ένα πρόβλημα για το οποίο υπάρχει εργολαβία από το 2009 και ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Στο σημείο αυτό μας επεσήμαναν οι γονείς ότι οι μαθητές αθλούνται στο τσιμέντο, με σοβαρό ενδεχόμενο ατυχήματος. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους προς τον Δήμο δεν έχουν πάρει ακόμη απάντηση. 

Με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου

Το 1ο Γυμνάσιο Πεύκης βρίσκεται σε ένα πολύ ειδυλλιακό χώρο της Πόλης μας, δίπλα σε δάσος, με εκατέρωθεν αρκετούς δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, που επιτρέπουν στους πολίτες να απολαμβάνουν τον περίπατό τους! Όμως αυτό δημιουργεί στο σχολείο πολλά προβλήματα, διότι περαστικοί, κυρίως νέοι, ρίχνουν στο προαύλιο ό,τι σκουπίδια από το φαγητό τους χρησιμοποιούν ή σπασμένα μπουκάλια από μπύρες, με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες λειτουργίας του σχολείου να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τους μαθητές. Στο σημείο αυτό οι γονείς μας ανέφεραν το μεγάλο πρόβλημα του προαυλίου, με τα συνεχώς παραβιαζόμενα κάγκελα από εξωσχολικούς, παρ΄ όλο  που ο Δήμος τα επισκευάζει συνεχώς. Η πρόσβαση, μας είπαν, στο σχολείο, είτε τις πρωινές είτε τις βραδυνές ώρες, είναι πολύ εύκολη, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της φύλαξης των μαθητών από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου ή του κτηρίου κατά τις ώρες μη λειτουργίας του.

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στην υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου. Εδώ τα πράγματα δυσκόλεψαν! Μας επεσήμαναν ότι το 1ο Γυμνάσιο είναι το παλαιότερο διδακτήριο της πόλης μας και ότι χρήζει φροντίδας μεγαλύτερης από όλα τα άλλα. Μας ανέφεραν ότι κάθε χρόνο αυξάνονται πια οι μαθητές του λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα οι αίθουσες διδασκαλίας να μην επαρκούν πια και να χρησιμοποιούνται ως αίθουσες χώροι οι οποίοι παλαιότερα παρείχαν άλλες εξειδικευμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, οι οποίες σήμερα δεν παρέχονται, όπως για παράδειγμα το Χημείο. Αυτό το θεωρούν μείζον θέμα και είναι φυσικό, διότι με τον τρόπο αυτό συρρικνώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο σημείο αυτό μας είπαν ότι έχουν όραμα να κάνουν πιο λειτουργικές τις ήδη υπάρχουσες αίθουσες, βρίσκοντας φυσικά αντίστοιχες χορηγίες, ώστε να γίνεται πιο ευχάριστο το μάθημα και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς. Μίλησαν επίσης και για τους διαδραστικούς πίνακες, οι οποίοι είναι ελάχιστοι και δεν επαρκούν για τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Τέλος αναφέρθηκαν και στο προβλήμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας, το οποίο για το σχολείο αυτό είναι φλέγον και ουσιώδες, ευελπιστώντας ότι η δημοτική Αρχή θα δώσει οριστική λύση για τους μαθητές που μετακινούνται με αυτήν.

Θα μπορούσαμε να συζητάμε αρκετές ώρες με τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Γυμνασίου Πεύκης, γιατί στο τέλος αναπτύξαμε και γενικότερα θέματα παιδείας για τα οποία βάλαμε άνω τελεία για μια μελλοντική συνάντησή μας με περισσότερο χρόνο!

Αφού τους ευχαριστήσαμε για τον χρόνο που μας διέθεσαν και για τη φιλοξενία τους, τους διαβεβαιώσαμε ότι, στο πλαίσιο των μικρών μας δυνάμεων που διαθέτουμε, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την επίλυση των προβλημάτων τους, που δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και πολλά άλλα!

 Τους ευχηθήκαμε καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και αποχωρήσαμε”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet