Για την ενίσχυση της ασφάλειας στην πόλη συζήτησε το Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Για την ενίσχυση της ασφάλειας στην πόλη συζήτησε το Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης

Το μείζον θέμα της ασφάλειας στην πόλη συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης, όπως ενημερώνει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Με αφορμή την προαναφερόμενη συζήτηση στη συνεδρίαση του Σώματος, ο συνδυασμός σημειώνει τα εξής:

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών είχε πολλές φορές βάλει το μεγάλο αυτό ζήτημα, αλλά η διοίκηση έκανε πώς δεν… άκουγε. Γεγονός που στοίχισε ακριβά στην πόλη. Εμείς όμως επιμέναμε. Γιατί βασική αρχή όλων των μελών της παράταξης, πέρα από τη θεσμική κριτική να αναδεικνύουμε τα μικρά και μεγάλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, είναι να καταθέτουμε και προτάσεις.  

Στις 19 Μαΐου η δημοτική μας ομάδα (Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης, επικεφαλής, Κατερίνα Φασουλά, γραμματέας Δημ. Συμβουλίου, Φραντζέσκα Αλεξοπουλου, Κώστας Ξανθόπουλος) με επιστολή ζήτησε να συζητηθεί εκτενώς το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Όμως η παράταξη του δημάρχου είπε «όχι» στην πρόταση, όπως «όχι» είπε και στην πρόταση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου να συζητηθούν τα αιτήματα τεσσάρων συλλόγων γονέων των σχολείων της Κάτω Πεύκης που αγωνιωδώς ζητούσαν προστασία των σχολείων από βανδαλισμούς. Το κέρδος από την πίεση που ασκήσαμε ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Νικολιδάκης να συμπεριλάβει το θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην παρέμβασή του αφού συμφώνησε να ψηφιστούν άμεσα τα δυο πρώτα μέτρα για τα οποία υπάρχει ομοφωνία όλων των πλευρών, δηλαδή να ενισχυθεί ο ηλεκτροφωτισμός σε όλες τις γειτονιές και να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό το Αστυνομικό Τμήμα, ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φέρει προτάσεις και ολοκληρωμένο σχέδιο για την ασφάλεια της πόλης. Κάτι που έγινε δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης ανέλυσε στην παρέμβασή του το πρόγραμμα της παράταξης όπως το έχουν προετοιμάσει ειδικοί.

«Δίνουμε βάρος στην ασφάλεια των κατοίκων και την προστασία των περιουσιών τους γιατί η παραβατικότητα συνεχώς μεγαλώνει. Έχουμε υποχρέωση στον Δήμο να ενεργούμε άμεσα και συμπληρωματικά με την αστυνομία» τόνισε. Και προχώρησε σε συγκεκριμένα μέτρα:

  1. Προσλαμβάνουμε άμεσα ιδίως για τις νυκτερινές ώρες ιδιωτική εταιρία αστυνόμευσης που θα περιπολεί στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση, με χωριστή μονάδα στην κάθε πόλη.
  2. Απαιτούμε από το αρμόδιο υπουργείο την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν στο τμήμα.
  3. Ενισχύουμε τον φωτισμό του Δήμου, στο κέντρο και τις γειτονιές.
  4. Εφοδιάζουμε το αστυνομικό τμήμα, με τη βοήθεια και χορηγών, με εξοπλισμό και μέσα που έχει ανάγκη.
  5. Βάζουμε μπροστά τις διαδικασίες για την ουσιαστική επαναλειτουργεία της Δημοτικής Αστυνομίας.
  6. Καταρτίζουμε πρόγραμμα ενημέρωσης των κατοίκων και ιδιαιτέρως των ευάλωτων ομάδων.
  7. Ενισχύουμε την ασφάλεια των σχολείων όχι μόνο τις νυκτερινές ώρες αλλά και κατά της ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων.
  8. Δημιουργούμε σώμα εθελοντών το οποία εκπαιδεύουν ειδικοί.
  9. Καλύπτουμε άμεσα τα κενά της ασφάλειας των δημοτικών και δημοσίων χώρων.
  10. Δίνουμε πνοή στις γειτονιές και τις ξαναζωντανεύουμε με σημαντικές παρεμβάσεις. Η επικοινωνία των κατοίκων και η ανασύσταση του κοινωνικού ιστού αποτελεί προτεραιότητα και χρέος μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet