Για το Στρατηγικό Σχέδιο Λυκόβρυσης-Πεύκης μίλησε ο δήμαρχος
Κοινωνία

Για το Στρατηγικό Σχέδιο Λυκόβρυσης-Πεύκης μίλησε ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης, την Παρασκευή 3 Απριλίου παρέστη ως κεντρικός εισηγητής σε εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης, ύστερα από πρόσκληση της τελευταίας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη του στρατηγικού σχεδιασμού που σκοπεύει να ακολουθήσει ο Δήμος για την ερχόμενη πενταετία. Ο δήμαρχος, στην εισήγηση του ανέλυσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, το θέμα της αναχρηματοδότησης των δανείων του Δήμου, τα οικονομικά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ενώ ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την πορεία των έργων που είναι σε εξέλιξη, καθώς και αυτών που προγραμματίζονται από τη νέα δημοτική αρχή. Ειδική αναφορά έκανε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην προστασία του περιβάλλοντος και των δασών του Δήμου, την εξεύρεση λύσεων για εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και την σημασία της ανακύκλωσης και της ορθής διαχείρισης απορριμμάτων, ειδικά των πράσινων υπολειμμάτων, και της κομποστοποίησης.

Ακολούθως, ο κ. Μαυρίδης ανέπτυξε διεξοδικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους δημότες, το γενικό πολεοδομικό σχέδιο, τα κυκλοφοριακά προβλήματα και τις χρήσεις γης, ζητήματα σχετικά με το πράσινο και την καθαριότητα, τα σχολεία, καθώς επίσης και τα πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνει ο Δήμος αλλά και εν γένει για τη λειτουργία και την περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Την αρχική εισήγηση, εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης, έκανε ο κ. Χρ. Παπαδιαμάντης ενώ παρευρέθη και ο ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός.

Η συζήτηση κινήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και ήταν «άκρως εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα» όπως δήλωσε εξερχόμενος των γραφείων της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Μαυρίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet