Γ. Θεοδωρακόπουλος: Αδιαφορία του Δήμου για το πρόβλημα κατοίκων με το Κτηματολόγιο
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Αδιαφορία του Δήμου για το πρόβλημα κατοίκων με το Κτηματολόγιο

Για «απαράδεκτη αδιαφορία» του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σχετικά με το πρόβλημα κατοίκων με το Κτηματολόγιο αναφορικά με ιδιοκτησίες που φέρονται να είναι κτισμένες σε περιοχές της Πεύκης και της Λυκόβρυσης όπου υπήρχε δάσος κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος, σημειώνεται:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Είναι απαράδεκτη η αδιαφορία του Δήμου μας για το μεγάλο πρόβλημα των Κτηματολογίων με τις… δασικές περιοχές της Πεύκης και της Λυκόβρυσης

Ένα μεγάλο πρόβλημα έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα σε πολλές περιοχές με το Κτηματολόγιο. Ανάμεσά σε αυτές τις περιοχές είναι και οι δύο Δημοτικές Κοινότητες Πεύκης και Λυκόβρυσης, όπου πολλές εκατοντάδες νόμιμοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και οικοπέδων έλαβαν επιστολές με τις οποίες ενημερώνονται ότι (άκουσον, άκουσον…) οι ιδιοκτησίες τους δεν τους… ανήκουν, γιατί κάποτε στην περιοχή τους υπήρχε δάσος.

Οι συμπολίτες μας, πέρα από την ταραχή γι΄ αυτή την απροσδόκητη όσο και απαράδεκτη εξέλιξη, είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στις δικαστικές αίθουσες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Μιλάμε για μεγάλες τρεχάλες και σε πολλές περιπτώσεις και για πολλά έξοδα.

Κι ενώ το θέμα είναι τεράστιο και το έθεσαν στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο οι πρώτοι κάτοικοι που είχαν λάβει τα… ραβασάκια, εν τούτοις αντιμετωπίστηκαν από τον δήμαρχο με τρόπο απαράδεκτο με συνέπεια να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι. Οι φωνές της αντιπολίτευσης δυστυχώς δεν εισακούστηκαν.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της μειοψηφίας, ο οποίος είδε τη σοβαρότητα του θέματος εγκαίρως ανέφερε ότι η στάση της δημοτικής Αρχής στο μεγάλο αυτό πρόβλημα είναι πρωτάκουστη:

«Ενώ όλοι οι δήμοι έχουν κάνει κινήσεις να προστατεύσουν τους κατοίκους των περιοχών τους και οι δήμαρχοι ανέδειξαν την απαράδεκτη αυτή υπόθεση, ο δικός μας δεν δέχτηκε ούτε να ακούσει το πρόβλημα. Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για την αντιμετώπιση αυτή και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας».

Μάλιστα ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος επισκέφτηκε το Κτηματολογικό Γραφείο Πεύκης και Λυκόβρυσης στη Νέα Ιωνία και ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για το θέμα. Φυσικά θα το θέσει στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υποχρεωθεί ο δήμαρχος να ασχοληθεί σοβαρά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet