Γ. Θεοδωρακόπουλος: Αμφίβολη η παρουσία μεγάλου αριθμού μαθητών της Γ’ Λυκείου στα σχολεία Λυκόβρυσης και Πεύκης
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Αμφίβολη η παρουσία μεγάλου αριθμού μαθητών της Γ’ Λυκείου στα σχολεία Λυκόβρυσης και Πεύκης

Για μειωμένη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Γ’ Λυκείου στα σχολεία Λυκόβρυσης και Πεύκης κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών», Γιάννη Θεοδωρακόπουλος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξή του αναφέρονται τα εξής:

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου ανοίγουν τα Λύκεια όλης της χώρας για να υποδεχτούν τους μαθητές της τρίτης τάξης, οι οποίοι σε έναν μήνα μπαίνουν στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων. Οι τελειόφοιτοι μαθητές επανέρχονται στα σχολεία μετά από το δίμηνο της καραντίνας, λόγω της πανδημίας.

Τα σχολεία όλης της χώρας και όλων των βαθμίδων είχαν κλείσει προληπτικά στις 11 Μαρτίου. Οι μαθητές των δύο άλλων τάξεων των Λυκείων και των τριών τάξεων των Γυμνασίων έχει αποφασιστεί να επιστρέψουν στα θρανία την άλλη Δευτέρα 18 Μαΐου. Ενώ για τα Δημοτικά έχει καταρχήν γίνει συζήτηση για την 1η Ιουνίου.

Το άνοιγμα των σχολείων έχει προκαλέσει θέμα και μεταξύ των εκπαιδευτικών, που μιλάνε για μεγάλα προβλήματα και μεταξύ συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που στην πλειονότητά τους είναι αντίθετοι στην επαναλειτουργία. Μεταξύ άλλων αναφέρονται και στα μεγάλα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων που παρουσιάζουν τα δημόσια σχολεία. Πάντως το υπουργείο Παιδείας έχει στείλει σε όλα τα σχολεία αντισηπτικά.

Σε σχέση με το Δήμο μας υπάρχει η διαβεβαίωση των τριών διευθυντών ότι έχει γίνει ό,τι έπρεπε για να περιοριστούν τα προβλήματα. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών», Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης, που στη θητεία του τα δημόσια σχολεία της πόλης ήταν στην καλύτερη κατάσταση της ιστορίας, επικοινώνησε με τους τρεις λυκειάρχες και ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις προετοιμασίες των σχολείων.

Να σημειωθεί ότι στα τρία Λύκεια του Δήμου, στα δύο της Πεύκης και σε αυτό της Λυκόβρυσης, οι μαθητές που φοιτούν στην τρίτη τάξη είναι συνολικά 235. Στο πρώτο Λύκειο Πεύκης (Λεωφόρο Ειρήνης), με διευθυντή τον κύριο Ανδρέα Κότσιφα, οι τελειόφοιτοι είναι 91, στο δεύτερο Λύκειο Πεύκης (Ελ. Βενιζέλου, Κάτω Πεύκη), με διευθύντρια την κυρία Ιωάννα Κουραμπέα, είναι 90 και στο Λύκειο της Λυκόβρυσης (οδός Κόττου), με διευθυντή τον κύριο Γιάννη Μαρμαγγιώλη, είναι 54.

«Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των 235 μαθητών και μαθητριών της Γ’ Λυκείου δεν πρόκειται να παρουσιαστεί στις αίθουσες των σχολείων και για λόγους προστασίας τους, αλλά και γιατί επιθυμούν να προετοιμαστούν καλύτερα για τις πανελλήνιες. Επίσης θα υπάρχουν απουσίες και εκπαιδευτικών» ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε να πάνε όλα καλά. Και για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet