Γ. Θεοδωρακόπουλος: Δεν παίζουμε με τις ζωές των κατοίκων
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Δεν παίζουμε με τις ζωές των κατοίκων

Τις θέσεις για όλα τα θέματα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, στη συνάντηση των υποψηφίων δημάρχων που διοργάνωσε στη Λυκόβρυση η Κίνηση Πολιτών. 

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι απάντησαν με αλφαβητική σειρά σε έξι ερωτήσεις των διοργανωτών και στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήματα των πολιτών. 

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο θέμα της ασφάλειας, απαντώντας σε ερώτηση πολίτη για τα μέτρα που θα πάρει αν εκλεγεί δήμαρχος, ο κ. Θεοδωρακόπουλος χαρακτήρισε το ζήτημα ως «κορυφαίο» και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος νοιώθει κινδύνους γύρω του και ταυτόχρονα δεν βλέπει να γίνεται κάτι για να προστατευθεί. Τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε πρόσφατα ολόκληρο ρεπορτάζ για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι έμποροι της Λυκόβρυσης. Και οι φωνές απόγνωσης ήταν πολλές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στα άμεσα μέτρα που θα λάβει αν οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους. «Στο πρόγραμμά μας, το οποίο αρκετοί το έχετε στα χέρια σας, αναφέρονται οι δεσμεύσεις που παίρνουμε αναλυτικά. Εμείς δεν θα κάνουμε τσιγκουνιές με τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Οφείλουμε να τους στηρίξουμε άμεσα και αποφασιστικά».

«Δίνουμε βάρος στην ασφάλεια των κατοίκων και την προστασία των περιουσιών τους, γιατί η παραβατικότητα συνεχώς μεγαλώνει. Έχουμε υποχρέωση στον Δήμο να ενεργήσουμε άμεσα και συμπληρωματικά με την Αστυνομία. Το πρόγραμμά μας έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με στελέχη της Αστυνομίας και με ειδικούς, ακούγοντας πάντα και τη φωνή των πολιτών», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, παραθέτοντας τους εξής βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξης για την ασφάλεια:

  1. Προσλαμβάνουμε άμεσα, ιδίως για τις νυχτερινές ώρες, ιδιωτική εταιρία αστυνόμευσης, που θα περιπολεί, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα και την Πεύκη και τη Λυκόβρυση. Αρχίζουμε με μια μονάδα για την Πεύκη και με μια μονάδα φύλαξης για τη Λυκόβρυση. Αν χρειαστεί θα προσλάβουμε τέσσερις μονάδες.
  2. Εφοδιάζουμε το Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου μας με σύγχρονο περιπολικό αυτοκίνητο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα.
  3. Απαιτούμε από το αρμόδιο υπουργείο για την κάλυψη των κενών θέσεων που
  4. υπάρχουν στο Αστυνομικό Τμήμα.
  5. Αρχίζουμε τις διαδικασίες για την ουσιαστική (κι όχι μόνο με λόγια) επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.
  6. Αγοράζουμε περιπολικό για τις ανάγκες σε θέματα ασφάλειας του Δήμου μας. Το περιπολικό που είχαμε αγοράσει στη θητεία μας (2007-2011) η σημερινή δημοτική αρχή το έχει διαθέσει για τη διακίνηση εγγράφων!
  7. Ενισχύουμε το φωτισμό της πόλης στο κέντρο και τις γειτονιές.
  8. Εκπαιδεύουμε σε θέματα ασφάλειας τους εθελοντές που έχουν τα κατάλληλα προσόντα.
  9. Καταρτίζουμε πρόγραμμα ενημέρωσης των κατοίκων και της σχολικής κοινότητας.
  10. Ενισχύουμε την ασφάλεια των σχολείων ιδίως στις ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων.
  11. Δίνουμε πνοή στις γειτονιές μας και τις ξαναζωντανεύουμε με σημαντικές παρεμβάσεις.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος συμπλήρωσε ότι περίμενε από τον Δήμο να έχει κινηθεί για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στο τεράστιο αυτό θέμα. «Αλλά δυστυχώς είναι κι εδώ αδρανής», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet