Γ. Θεοδωρακόπουλος: «Να πάρουν πίσω την αύξηση φόρου στην Πεύκη»
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: «Να πάρουν πίσω την αύξηση φόρου στην Πεύκη»

Να «επικρατήσει η λογική» και να μην επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για αύξηση του δημοτικού φόρου στην Πεύκη ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη επισημαίνει ότι έχει τηρήσει την «υπόσχεσή» της να στηρίξει κάθε θετική πρωτοβουλία της διοίκησης του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, αλλά θεωρεί ότι για τη συγκεκριμένη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, στη συνεδρίαση της οποίας απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας, «δεν υπάρχουν δικαιολογίες». Σημειώνει δε ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλους φόρους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει η λογική και θα πάρουν πίσω την αύξηση 54% του Δημοτικού Φόρου στην Πεύκη

Είχαμε δηλώσει από την αρχή ότι θα στηρίζαμε κάθε θετική πρωτοβουλία της νέας διοίκησης του Δήμου μας. Ιδιαιτέρως στα πρώτα της βήματα. Είμαστε υπέρ της σύνθεσης των απόψεων και των συμμαχιών.

Την υπόσχεσή μας αυτή την έχουμε τηρήσει πιστά, παρά το γεγονός ότι στην τελετή της ορκωμοσίας δεν μας δόθηκε ο λόγος από τη νέα δημοτική αρχή. Εδώ είχαμε ένα άλλου τύπου πρωτόκολλο σε αντίθεση με ότι έγινε στους άλλους δήμους.

Τη φιλοσοφία μας αυτή, ότι πρέπει να εργαζόμαστε με συλλογικότητα και να μας ενώνει όλους το συμφέρον της πόλης μας, δεν την αλλάξαμε ούτε και όταν ο δήμαρχος δεν έδωσε στην παράταξή μας εκπροσώπηση σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Βλέπετε ότι με τη δύναμη που του δίνει η πλειοψηφία έκανε τις προσωπικές επιλογές του.

Ακολούθησαν από τις πρώτες κιόλας ημέρες και άλλες ατυχείς κινήσεις της νέας δημοτικής αρχής, αλλά και πάλι κρατήσαμε χαμηλούς τόνους, δίνοντας την ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη της.

Όμως δεν περιμέναμε ότι η διοίκηση του κ. Μαυρίδη από τα πρώτα θέματα που θα ψήφιζε στην Οικονομική Επιτροπή θα ήταν η αύξηση του δημοτικού φόρου στην Πεύκη κατά 54%. Το γεγονός ότι απουσίαζαν από τη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι της μείζονος αντιπολίτευσης μπορεί να είναι ένα θέμα αλλά δεν της δίνει άλλοθι.

Θεωρούμε ότι για την απόφαση αυτή δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τα περί δήθεν εξισορρόπησης με τον ανεβασμένο επί δημαρχίας Φωκιανού, δημοτικό φόρο της Λυκόβρυσης, δεν στέκονται. Γιατί τότε θα έπρεπε να γίνει το ίδιο και με τα δημοτικά τέλη. Ή να μειωνόταν τότε μόνο ο φόρος στη Λυκόβρυση, χωρίς να αυξανόταν στην Πεύκη.

Επειδή η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει αποκλειστεί και από την Οικονομική Επιτροπή, όπου θα της δινόταν η δυνατότητα να εκθέσει τις απόψεις της και να βοηθήσει ώστε να αποφύγει η δημοτική αρχή τέτοιες αποφάσεις, κάνουμε σήμερα έκκληση στην πλειοψηφία να μην προχωρήσει σε οδυνηρές για τους κατοίκους της Πεύκης αποφάσεις. Και να πάρει πίσω την απόφαση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία προήδρευε και ψήφισε ο ίδιος ο δήμαρχος.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει στον Δήμο η λογική και δεν θα χρεωθεί η νέα δημοτική αρχή με αυξήσεις από το «καλημέρα».

Οι κάτοικοι δεν μπορεί να επιβαρύνονται αυτές τις εποχές ούτε με ένα ευρώ. Γιατί το ποτήρι είναι μέχρι επάνω. Και μια σταγόνα αρκεί για να ξεχειλίσει. Η Κοινωνία δεν αντέχει άλλους φόρους.

Βεβαίως θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναλύσουμε τις θέσεις μας και να εκθέσουμε τις προτάσεις μας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο έρχεται για τελική επικύρωση, με βάση τον νόμο, η απόφαση αυτή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet