Γ. Θεοδωρακόπουλος: Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι η χειρότερη σελίδα στην ιστορία του Δήμου μας
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι η χειρότερη σελίδα στην ιστορία του Δήμου μας

«Στο σπίτι τους επέστρεψαν μετά τον αγιασμό της Δευτέρας και παραμένουν εκεί μέχρι… νεωτέρας απόφασης (του δημάρχου) δεκάδες μαθητές που έχουν γραφτεί στα νηπιαγωγεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης», σημειώνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, προσθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει καθώς ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, που οι πολίτες τους έδωσαν πριν έναν χρόνο 30% παραπάνω ψήφους και τώρα τους… ξεχρεώνουν, αδιαφόρησαν προκλητικά για τα παιδιά και δεν φρόντισαν να τους έχουν εξασφαλίσει ούτε κοντέινερ για να μάθουν τα πρώτα τους γράμματα.

«Πρόκειται για χαοτική κατάσταση αυτή, που ζούνε σε σχολεία του Δήμου μας εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης και οι συνεργάτες του ότι θα δημιουργούσαν αυτό το χάος και θα πλήγωναν τόσο βάρβαρα τις ψυχούλες των μικρών παιδιών. Είναι η χειρότερη σελίδα στην ιστορία του Δήμου μας. Έχουμε όλοι υποχρέωση να αγωνιστούμε ώστε να αλλάξουν τα πράγματα» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλοςο οποίος μαζί με στελέχη της παράταξης επισκέπτεται  καθημερινά τα σχολεία και ιδιαιτέρως τα νηπιαγωγεία.

Συνεχίζοντας η παράταξη αναφέρει ότι «αυτή η υπόθεση, αποτελεί για τα μικρά παιδιά ένα σοκ αφού στο μυαλουδάκι τους είχαν φανταστεί αλλιώς την πρώτη επαφή τους με το σχολείο. Για τους γονείς είναι ένα κακό όνειρο, ένας εφιάλτης που δεν θα έπρεπε να ζήσουν. Για τους εκπαιδευτικούς είναι μια πονεμένη ιστορία που άρχισε να γράφεται καιρό τώρα μέσα στο δημαρχείο, από το οποίο έβγαιναν εδώ και δυο χρόνια  ανησυχητικά μηνύματα. Γιατί το θέμα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης δεν είναι τωρινό. Οι δήμαρχοι το γνωρίζουν εδώ και τρία χρόνια για αυτό και είναι αδικαιολόγητοι».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τη Συμμαχία Πολιτών, έχει δημιουργηθεί στο 3ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης και στο 5ο Νηπιαγωγείο της  Κάτω Πεύκης, όπου οι μαθητές δεν πάνε στο σχολείο, αλλά μένουν στο σπίτι σαν να είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Στο πρώτο (3ο Λυκόβρυσης), όπως επισημαίνει η παράταξη, θυμήθηκαν στο δημαρχείο, μετά την έναρξη των μαθημάτων ότι υπάρχει πρόβλημα και προσπαθούν πρόχειρα, εκ των υστέρων, να διαμορφώσουν ένα κοντέινερ για τάξη, χωρίς κανένας να γνωρίζει αν είναι νόμιμο και αν είναι ασφαλές για μαθητές και νηπιαγωγούς.

Η Συμμαχία σημειώνει ακόμη ότι οι εγγραφές έγιναν τον Ιούνιο άρα γνώριζαν τον αριθμό των υπεράριθμων μαθητών. Στο δεύτερο νηπιαγωγείο, προσθέτει ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου Πεύκης, (5ο Πεύκης) τους υποσχέθηκαν ότι θα στείλουν τους υπεράριθμους μαθητές  στον χώρο του παράνομου Β’ ΚΑΠΗ Πεύκης, κάτω από το παλαιό κτήριο του δημαρχείου. «Όταν όμως κατάλαβαν ότι ήθελε πολλές τροποποιήσεις για να γίνει ανεκτός  ο χώρος (αλλά όχι νόμιμος) άλλαξαν τρεις φορές απόφαση. Τώρα λέγεται ότι θα στοιβάξουν τα παιδάκια στον, ήδη υπερφορτωμένο, 2ο Παιδικό Σταθμό της Πεύκης. Εκεί που ήδη φιλοξενούνται τρία παραρτήματα νηπιαγωγείων. Του 1ου και του 4ου Νηπιαγωγείου Πεύκης», συμπληρώνει η Συμμαχία.

Τέλος, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κατάσταση στον 2ο Παιδικό είναι κακή. «Πήγαμε σήμερα εκεί και ακούσαμε τα παράπονα από τα χείλη δεκάδων γονέων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet