Γ. Θεοδωρακόπουλος: Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης αρνήθηκε τη μείωση δημοτικών τελών
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης αρνήθηκε τη μείωση δημοτικών τελών

Δεν «πέρασε» από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης πρόταση του επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στον Δήμο.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος πρότεινε τη μείωση των τελών κατά 15% για τις οικίες και κατά 20% για τους επαγγελματικούς χώρους, αλλά ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης «αρνήθηκε» τη μείωση, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση της παράταξης:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη μείωση των Δημοτικών Τελών οικιών και καταστημάτων

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στους πολίτες και έφερε πρόταση στην Οικονομική Επιτροπή για μείωση των δημοτικών τελών κατά 15% για τις οικίες και κατά 20% για τους επαγγελματικούς χώρους (καταστήματα κ.λπ.). Ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης αρνήθηκε τη μείωση. Το ίδιο έπραξαν και τα μέλη της πλειοψηφίας κι επειδή διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία αποφάσισαν με 5 ψήφους υπέρ έναντι 2 κατά (Θεοδωρακόπουλος, Πάγκαλος) και μιας λευκής (Κωνστάντος) να ΜΗΝ ΜΕΙΩΣΟΥΝ τα δημοτικά τέλη. Αλλά δεν τελειώνει εδώ ο αγώνας μας.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τόνισε ότι είναι απαράδεκτο ο Δήμος μας να μην έχει μειώσει την εποχή της κρίσης ούτε κατά ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη.

«Δεν γνωρίζω αν υπάρχει δεύτερος δήμος σε όλη την Αττική που να μην έδειξε αυτά τα οκτώ χρόνια εμπράκτως την ευαισθησία του προς τους κατοίκους. Κρίμα και στον τέως δήμαρχο, κ. Φωκιανό, και στον σημερινό και απερχόμενο κ. Μαυρίδη για τη στάση τους. Και μην μιλήσουν για οικονομικές δυσκολίες και χρέη γιατί τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά και δεν μπορούν να διατεθούν αλλού. Και ανταποδοτικά σημαίνει ότι οι κάτοικοι πληρώνουν αναλόγως με τις δαπάνες για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό. Από το 2011 λοιπόν έως σήμερα οι δαπάνες έχουν μειωθεί αρκετά αφού οι μισθοί των εργατών καθαριότητας έχουν περικοπεί (30-45%) και επί πλέον οι δήμοι έχουν όφελος από την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. Εξ άλλου ο Δήμος μας και με τη διοίκηση του κ. Φωκιανού και με τη διοίκηση του κ. Μαυρίδη δεν έχει κάνει επενδύσεις σε  απορριμματοφόρα, φορτηγά, σάρωθρα. Ούτε και κατάφεραν να διατηρήσουν καθαριότητα έστω και μεσαίων προδιαγραφών. Άρα η άρνηση για μείωση είναι αδικαιολόγητη» τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Και κατέληξε: «Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια για να υποχρεώσουμε τον δήμαρχο και τη στενή του ομάδα να ασχοληθούν και με τους πολίτες, να ασχοληθούν και με τους επαγγελματίες. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, όπου θα ληφθεί η τελική απόφαση, θα είμαστε παρόντες και θα αιτιολογήσουμε γιατί πρέπει να μειωθούν τα δημοτικά τέλη. Και θα χαρούμε πολύ να είμαστε μαζί και με τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας καθώς και με τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους. Γιατί το θέμα αφορά όλους τους πολίτες».

Φωτοτυπία της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet