Γ. Θεοδωρακόπουλος: Ο Σαράντος Καργάκος ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα των Ελληνικών Γραμμάτων
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Ο Σαράντος Καργάκος ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα των Ελληνικών Γραμμάτων

«Ο Σαράντος Καργάκος ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα των Ελληνικών Γραμμάτων» δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, με την είδηση του θανάτου του μεγάλου ιστορικού.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

Η πνευματική Ελλάδα θρηνεί την απώλεια ενός μεγάλου πνευματικού άνδρα, του Σαράντου Καργάκου, ο οποίος  ήταν κάτοικος Πεύκης και ενδιαφερόταν ιδιαιτέρως για τα θέματα της πόλης μας.

Ο Σαράντος Καργάκος, μεγάλος ιστορικός, συγγραφέας και φιλόλογος έφυγε σήμερα από κοντά μας σε ηλικία 82 ετών αφήνοντας ένα τεράστιο έργο. 

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και πρώην δήμαρχος Πεύκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «ο Σαράντος Καργάκος υπήρξε μια μεγάλη μορφή των γραμμάτων και το έργο του δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Μέσα από τα δεκάδες βιβλία του, τις επιφυλλίδες του και την αρθρογραφία του βλέπει κάποιος καθαρά τον αγώνα του και τις αγωνίες του για τα εθνικά θέματα, για την ελληνική γλώσσα και για την ελληνική παιδεία».

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο του Ιωάννα και στα δύο παιδιά του, τον Γιάννη και τη Ρωξάνη και εκφράζει την ευχή η πόλη μας να τιμήσει μετά θάνατον, όπως αξίζει σε αυτόν τον μεγάλο πνευματικό άνδρα, που πήρε το ταξίδι της αιωνιότητας.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet