Γ. Θεοδωρακόπουλος: Τον Οκτώβριο θα έχουμε μία και όχι δύο παρελάσεις
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Τον Οκτώβριο θα έχουμε μία και όχι δύο παρελάσεις

Επιμένει στο ζήτημα της διεξαγωγής μίας παρέλασης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης συμμετείχε σε συνάντηση παρατάξεων με την Ένωση Γονέων του ΔήμοΥ. 

Η παράταξη επισημαίνει σχετικά:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Τον Οκτώβριο που θα έχει αλλάξει ο δήμαρχος θα έχουμε μία και όχι δύο χωριστές παρελάσεις

Όταν είχε ανακοινωθεί η διεξαγωγή ξεχωριστών παρελάσεων για τους μαθητές της Πεύκης και για τους μαθητές της Λυκόβρυσης η Συμμαχία Πολιτών και ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος προσπάθησαν να μεταπείσουν τον δήμαρχο και την κλειστή του ομάδα που ήταν υπέρ αυτής, της απαράδεκτης απόφασης. Όπως επέμενε και το επέβαλε, με τη βοήθεια βεβαίως της παράταξής του. Τι επέβαλε; Τον επίσημο διχασμό ανάμεσα στις δύο δημοτικές κοινότητες. Κι εμείς τι προτείναμε από την πρώτη στιγμή; Μια παρέλαση, στην Πεύκη στη μια εθνική γιορτή και στη Λυκόβρυση στην  άλλη γιορτή.

Τελευταία έκανε επίσημη παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και η Ένωση Γονέων η οποία είχε μαζί της τη σύμφωνη άποψη, όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είχε βοηθήσει και σε αυτή την περίπτωση φέρνοντας το θέμα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη. Όμως η πλειοψηφία που διοικεί τον Δήμο το αρνήθηκε, υποσχόμενη ότι θα έφερνε το θέμα την επόμενη φορά, δήθεν πιο καλά προετοιμασμένο. Η… επόμενη φορά ήταν την περασμένη εβδομάδα, αλλά εκεί αντί για πρόταση σχετικά με την κατάργηση των δυο παρελάσεων έφεραν την έγκριση των διπλών δαπανών. Όχι δεν αλλάζουν, δεν επικοινωνούν με τους πολίτες.

«Απορούμε όλοι που ο δήμαρχος επιμένει να διχάζει επισήμως τους μαθητές των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων αντί να τους ενώνει. Εμείς τον αφήνουμε στη μοναξιά του, εξ άλλου οι εκλογές έρχονται. Εμείς συνεχίζουμε στον δρόμο της λογικής και της ενότητας. Και γι΄ αυτό έχουμε δεσμευτεί ότι τον Οκτώβριο, που αυτή η δημοτική αρχή θα αποτελεί παρελθόν, θα έχουμε ενιαία παρέλαση» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Συνάντηση παρατάξεων με την Ένωση Γονέων Πεύκης – Λυκόβρυσης

Την αντίθεσή της για μια ακόμη φορά στις χωριστές παρελάσεις εξέφρασε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων στη διάρκεια μιας ήρεμης και αναλυτικής ενημέρωσης που έκανε για όλα τα θέματα των σχολείων στις παρατάξεις που κατεβαίνουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Ο πρόεδρος Νίκος Κελέκης και τα μέλη του Δ.Σ. απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις χωρίς να μπούνε σε θέματα εκλογικών αντιπαραθέσεων. Ήταν μια χρήσιμη συνάντηση.

Από την πλευρά της Συμμαχίας Πολιτών ήταν παρόντες ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρήλια Νικολαΐδου και Κωνσταντίνος Αργίτης.

Εμείς επισημάναμε ότι ο Δήμος υποχρηματοδοτεί τα σχολεία κι έτσι το βάρος πέφτει στις τσέπες των γονέων κάτι που είναι απαράδεκτο.

Υ.Γ. 1: Η παρέλαση στη Λυκόβρυση θα γίνει επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στις 10.50 και η παρέλαση στην Πεύκη θα γίνει επί της Λεωφόρου Ειρήνης, όπως πάντα στις 12.15.

Υ.Γ.2: Ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί διαβούλευση για τις παρελάσεις, αλλά δεν μας είπε το αποτέλεσμα. Ίσως το μάθουμε την ημέρα των εκλογών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet