Γ. Σταυρόπουλος: Επαναλαμβανόμενα προβλήματα σε εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα του Ηλιακού Χωριού
Κοινωνία

Γ. Σταυρόπουλος: Επαναλαμβανόμενα προβλήματα σε εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα του Ηλιακού Χωριού

Για «επαναλαμβανόμενα προβλήματα σε εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα του Ηλιακού Χωριού» κάνει λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Ηλιακού Χωριού Γιάννης Σταυρόπουλος.

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και την αρμόδια υπηρεσία ο κ. Σταυρόπουλος αναφέρει:

«Κυρίες και κύριοι θέμα γνωστό και από προηγούμενο περιστατικό: Αφορά σε διαμέρισμα εγκαταλειμμένο εδώ και πολλά χρόνια στην οδό Φαέθωντος 2 στον 4ο όροφο στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης. Ανήκε στον κληρούχο Παν. Χρυσοστόμου, ο οποίος έχει αποβιώσει εδώ και πολλά χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2022 είχαμε ίδιο με τώρα πρόβλημα. Ένας μεταλλικός σωλήνας είχε αποκολληθεί από την τέντα σκίασης και αιωρείτο επικίνδυνα σε ύψος περίπου 15 μέτρων. Υπήρξε κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας και αφού εξασφαλίστηκε πρόσβαση στο διαμέρισμα αφαιρέθηκε ο σωλήνας.

Τώρα ένα άλλο κομμάτι μεταλλικού σωλήνα από την ίδια τέντα, αιωρείται επικίνδυνα. Υπήρξε το Σάββατο 4/6/22 παρέμβαση της πυροσβεστικής όμως δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Κατάφεραν και έδεσαν το σωλήνα. Εντελώς προσωρινή λύση. Ζήτησαν από την αστυνομία να βρεθούν οι ιδιοκτήτες για να δοθεί οριστική λύση. Ανησυχούμε πάρα πολύ. Αν υπάρξουν καιρικά φαινόμενα το πιθανότερο είναι να επανέλθει η επικίνδυνη κατάσταση με τον σωλήνα αιωρούμενο. Χρειάζεται να υπάρξει πρόσβαση στο διαμέρισμα. Να γίνει δυνατή το συντομότερο η αφαίρεση του σωλήνα και όποιων άλλων υλικών κριθεί.

Με την ευκαιρία θέτουμε και το πρόβλημα με τα εγκαταλειμμένα – ακατοίκητα διαμερίσματα στο οικισμό μας, όσο και σε άλλους οικισμούς του πρώην ΟΕΚ. Γνωρίζεται, υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στέγασης. Κυρίως αφορά φτωχές εργατικές οικογένειες. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να υπάρχουν για πάρα πολλά χρόνια εγκαταλειμμένα – ακατοίκητα διαμερίσματα. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει με την ιδιοκτησία του αναφερόμενου διαμερίσματος. Προτείνουμε να κινηθεί επιτέλους διαδικασία απόδοσης, όλων αυτών των ξεκαθαρισμένα εγκαταλειμμένων & ακατοίκητων διαμερισμάτων, σε δικαιούχες εργατικές οικογένειες.

Σοβαρότατο ανθυγιεινό πρόβλημα αποτελεί και η παρουσία και οι κουτσουλιές μεγάλου πλήθους περιστεριών πάνω στα μπαλκόνια του ίδιου διαμερίσματος. Και αυτό το θέμα θα έπρεπε να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet