Δήλωση επικεφαλής Λυκόβρυση Πεύκη.- για το 40ό Φεστιβάλ Παιδιού
Κοινωνία

Δήλωση επικεφαλής Λυκόβρυση Πεύκη.- για το 40ό Φεστιβάλ Παιδιού

Σε δήλωση αναφορικά με το 40ό Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, που διεξήχθη από τις 26 έως τις 28 Μαΐου στο Άλσος Βαρβαρέσου, προέβη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες το 40ό Φεστιβάλ Παιδιού στην Πεύκη υπήρξε μια τριήμερη εορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά, που συμμετείχαν σε πολλές και διαφορετικής θεματολογίας δραστηριότητες, παρουσίασαν ποικίλα δρώμενα στην κεντρική σκηνή και ψυχαγωγήθηκαν μέσα σε ένα όμορφο και καλαίσθητο φυσικό περιβάλλον.

Ιδιαίτερα σημαντική και στη φετινή διοργάνωση η έκθεση βιβλίου, αναδεικνύοντας τις αρετές της φιλαναγνωσίας και βιβλιοφιλίας ως πρωτεύοντα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Φεστιβάλ, αποτέλεσμα της γόνιμης πρωτοβουλίας της Ένωσης Γονέων Πεύκης – Λυκόβρυσης και την υποστήριξης των οργανωτών, του ΠΕΑΠ, που ξεκίνησε πριν έναν χρόνο.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση το Σάββατο της εφαρμογής «Smart Bus in a Smart City» της ομάδας μαθητών «Smart Robots», νικήτριας στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού.

Η βράβευση των μαθητριών και των μαθητών την Κυριακή το απόγευμα για τα επιτεύγματά τους σε εκπαιδευτικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες, αναμφίβολα ξεχωριστή στιγμή στη διοργάνωση, ανέδειξε το πολύπλευρο ταλέντο και τις δημιουργικές ικανότητες της νέας γενιάς του Δήμου μας.

Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντηθούμε με φίλους και να μοιραστούμε νοσταλγικές εμπειρίες, όπως για παράδειγμα την 1η διοργάνωση το 1978 όταν ήμασταν μικρά παιδιά και συμμετείχαμε σε μια ριζοσπαστική και πρωτοπόρα για την εποχή της ιδέα, που έχει πλέον ταυτιστεί με τον Δήμο μας, αποτελώντας την κορυφαία εκδήλωση κάθε έτους.

Το ΠΕΑΠ, ως φορέας διοργάνωσης, η οργανωτική επιτροπή, οι εθελοντές και οι χορηγοί συνέθεσαν ένα αρμονικό σύνολο που μας προσέφερε έναν προσεγμένο, αισθητικά και λειτουργικά, χώρο, σε συνέχεια της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους συντελεστές για το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet