Δήμος Μπροστά+: Ας παραιτηθούν αυτοί που απέτυχαν να προετοιμάσουν την προσχολική αγωγή
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Ας παραιτηθούν αυτοί που απέτυχαν να προετοιμάσουν την προσχολική αγωγή

Η παράταξη Δήμος Μπροστά+ σημειώνει ότι η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης από την θητεία της έχει δείξει πλήρη και προκλητική αδιαφορία για την Παιδεία.

Σύμφωνα με τον δημοτικό συνδυασμό «κτηριακές υποδομές, συντήρηση των σχολικών δομών, ασφάλεια, υγιεινή και ανανέωση του πάγιου εξοπλισμού είναι ξένες έννοιες για τη διοίκηση, ενώ οι συντηρήσεις των σχολικών δομών καθυστερούν να ολοκληρωθούν για περισσότερα από τρία χρόνια (η συντήρηση του 2017, παραδόθηκε μόλις τώρα), εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που είχαν δεσμευθεί για τις σχολικές δομές κάνουν φτερά (300.000 ευρώ μόνο από τον προϋπολογισμό του έτους 2020) και από τις σχολικές δομές λείπουν βασικές υποδομές και υλικά (ανελκυστήρες για ΑμεΑ, ράμπες ΑμεΑ, κ.λπ.)».  

Αναφορικά με την δίχρονη προσχολική αγωγή, ο Δήμος Μπροστά+ υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή δεν μερίμνησε, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Δήμους, να προβεί σε όλες τις ενέργειες, έτσι ώστε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά ομαλά. Αντί αυτού, συνεχίζει η παράταξη, η δημοτική αρχή εβρισκόμενη σε αδιέξοδο επιχειρεί να βρει λύσεις τύπου «Χότζα», λες και τα παιδιά είναι κοπάδια, ενώ αδυνατεί να ολοκληρώσει ακόμα και την έκτακτη λύση των κοντέινερ ελαφρός τύπου.

Στη συνέχεια της σχετική ανακοίνωσης ο Δήμος Μπροστά+ επισημαίνει:

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 14/9, με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα και κανόνες. Καθαριότητα, μάσκες, υγιεινή και μέτρα προστασίας πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα.  

»Καλούμε τους πολιτικά υπεύθυνους και συνυπεύθυνους να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθούν, εφόσον αδυνατούν να προσφέρουν τα στοιχειώδη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet