Δήμος Μπροστά+: Δίνουμε φωνή στους κατοίκους και τους επιστήμονες
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Δίνουμε φωνή στους κατοίκους και τους επιστήμονες

Η δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+ παραχωρεί τα μέλη που δικαιούται στις Διαπαραταξιακές Επιτροπές, στην κοινωνία των πολιτών, με σκοπό την ενεργό συμμετοχή επιστημόνων και πολιτών στα συλλογικά όργανα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Δίνουμε φωνή στους κατοίκους και τους επιστήμονες» η παράταξη αναφέρει:

«Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 31/5/2022, συστάθηκαν δύο Διαπαραταξιακές Επιτροπές, με σκοπό την ανάδειξη και επίλυση σοβαρών τοπικών προβλημάτων, όπως η προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων από οχλούσες δραστηριότητες, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης η επικείμενη διάνοιξη της Λ. Κύμης.

Πιο συγκεκριμένα, στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή που αφορά το έργο της Λ. Κύμης, θα συμμετέχει ο Αντώνης Μπόλλας, κάτοικος Λυκόβρυσης, γεωπόνος μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς επίσης και ο Κώστας Πόγκας πολιτικός μηχανικός, που θα συμβάλλει με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται σε κατοίκους από την λειτουργία παραγωγικών μονάδων (βιομηχανίες, βιοτεχνίες και άλλων εγκαταστάσεων).

Τονίζουμε ότι η σύσταση των Διαπαραταξιακών Επιτροπών αποτελεί χρήσιμο εργαλείο προώθησης της συμμετοχικής Δημοκρατίας. Τα πολύ σοβαρά προβλήματα των κατοίκων θα είχαν αναδειχθεί, εάν λειτουργούσαν οι θεσμοί, όπως ο “Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης”, καθώς επίσης και η Επιτροπή Διαβούλευσης.

Καλούμε την δημοτική αρχή να επιτρέψει σε κατοίκους και φορείς να συμμετέχουν στην διαμόρφωση των αποφάσεων που καθορίζουν την ποιότητα ζωής τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet