Δήμος Μπροστά+: Δεκτή η αυτοκριτική της διοίκησης Μαυρίδη για το Πράσινο Ταμείο
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Δεκτή η αυτοκριτική της διοίκησης Μαυρίδη για το Πράσινο Ταμείο

Η παράταξη Δήμος Μπροστά+ απαντώντας στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής με τίτλο «Ανυπόστατα όσα λέει η παράταξη Δήμος Μπροστά+ σχετικά με το Πράσινο Ταμείο» σημειώνει τα εξής:

  1. Η δημοτική αρχή αναγνωρίζει ότι ουδέποτε προέβη σε πρωτοβουλία αξιοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Καινοτόμες δράσεις με τους Πολίτες» που επί τρία συνεχόμενα έτη (2017, 2018, 2019) δημοσιεύεται πρόσκληση από το Πράσινο Ταμείο, όπως και πολλών άλλων προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου.
  2. Η δημοτική αρχή δημοσίως παραδέχεται ότι στελέχη της παράταξης Δήμος Μπροστά+ πραγματοποιούν συναντήσεις με στελέχη από φορείς, όπως το Πράσινο Ταμείο, για άντληση χρηματοδότησης, επιχειρώντας η παράταξη μας να καλύψει το κενό των στελεχών της δημοτικής αρχής.
  3. Η δημοτική αρχή κατηγορεί την αντιπολίτευση διότι έληξε η περίοδος υποβολής προτάσεων για το 2020, ενώ τα στελέχη της δεν γνώριζαν ότι υπάρχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα εδώ και τρία έτη.
  4. Η δημοτική αρχή δημοσίως παραδέχεται ότι οι Δήμοι μπορούν να συμβληθούν με το Πράσινο Ταμείο, ως συμπράττοντες σε συνεργασία με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν το έκανε ποτέ.
  5. Η δημοτική αρχή παραδέχεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να επιχορηγήσει την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablets, με σκοπό τον εξοπλισμό των σχολείων του Δήμου μας και την διάθεση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για μια ακόμα φορά, συνεχίζει η παράταξη, «οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή για την αυτοκριτική της. Κατανοούμε το άγχος και την αγωνία της κατάρρευσης τους».

Τέλος, ο Δήμος Μπροστά+ καλεί τη διοίκηση του Δήμου να πράξει το εξής:

«Ας ξεκινήσουν από τώρα να προετοιμάζονται για να καταθέσουν αίτηση για την πρόσκληση που θα βγει εντός του 2020, έτσι ώστε να γίνουν έστω και τώρα χρήσιμοι.

»Δηλώνουμε ότι μπορούμε να τους βοηθήσουμε με τα στελέχη μας, για να έχει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έναν ανταγωνιστικό φάκελο, έτσι ώστε να επωφεληθούν τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet