Δήμος Μπροστά+: Η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ πνίγεται σε μια κουταλιά νερό
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ πνίγεται σε μια κουταλιά νερό

Να «αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας» καλούν τη διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και τη διοίκηση του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ τα μέλη του Δ.Σ. ΚΟΙΠΑΠ και της παράταξης Δήμος Μπροστά+ Μαρία Τραγάδη και Σίμος Νικολιδάκης.

Στην ανακοίνωσή τους με τίτλο «Η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ πνίγεται σε μια κουταλιά νερό» η παράταξη αναφέρει: «Δημοτική αρχή και διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ αδυνατούν να συνεργαστούν για τα αυτονόητα. Με έγγραφο (08/03/2022) ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ζήτησε από το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ την παραχώρηση για ορισμένες ημέρες της δομής του ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης, ώστε να λειτουργήσει μέσα στο ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας. Η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ απάντησε (14/03/2022) ότι προτίθεται να παραχωρήσει το ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης μέχρι να λειτουργήσει ξανά ως ΚΑΠΗ. Όμως, σύμφωνα με την νομοθεσία (ΦΕΚ Β’ 1099 11/03/2022), πλέον τα ΚΑΠΗ λειτουργούν ξανά με αυστηρά μέτρα, ως εκ τούτου η εισήγηση της διοίκησης του ΚΟΙΠΑΠ είναι ανεδαφική.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και τη διοίκηση του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας θα πρέπει να λειτουργήσει στις δομές των Δημοτικών Πολυιατρείων, τα οποία θα πρέπει να λειτουργήσουν ξανά και στην Πεύκη. Δεν επιτρέπεται να γίνεται η χρήση ευαίσθητων κοινωνικών θεμάτων, με σκοπό την προβολή και δημιουργία εντυπώσεων και “φιεστών”. Στηρίζουμε τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας, που θα πρέπει να ενσωματωθεί στις δομές των Δημοτικών Πολυιατρείων, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να δημιουργήσει δομή Δημοτικών Πολυιατρείων και στην Πεύκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet