Δήμος Μπροστά+: Μπροστά στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς δεν επιτρέπεται καμία ανευθυνότητα
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Μπροστά στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς δεν επιτρέπεται καμία ανευθυνότητα

Ότι «μπροστά στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς δεν επιτρέπεται καμία ανευθυνότητα» τονίζει η παράταξη Δήμος Μπροστά+, καλώντας τη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκη να απαντήσει σε ερωτήματα για την ενημέρωση των πολιτών.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Με θλίψη παρακολουθούμε ένα ακόμα καλοκαίρι, όπου η πύρινη απειλή καταστρέφει τις τελευταίες εναπομείνασες ομορφιές της χώρας μας. Η εμπειρία των προηγούμενων ετών, κατά πώς φαίνεται, δεν έχει διδάξει απολύτως τίποτα, η προετοιμασία ήταν ανεπαρκέστατη, το προσωπικό και με πενιχρά μέσα και η μόνη ελπίδα είναι η… τύχη, στην οποία η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τα πάντα.

Με την ευχή ο καιρό να είναι σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν σε κάθε σημείο της Ελλάδας, όπου οι φλόγες απειλούν σπίτια και περιουσίες και το κακό να τελειώσει όσο πιο σύντομα είναι δυνατόν, δεν μπορούμε, ταυτόχρονα, να μην στρέψουμε το βλέμμα και προς τη γειτονιά μας.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει την ευλογία να περιλαμβάνει σημαντικούς πυρήνες αστικού πράσινου, από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει στο Λεκανοπέδιο, ταυτόχρονα, όμως, έχει την τεράστια ευθύνη να τους προστατέψει. Αυτό, δυστυχώς, είναι που μας ανησυχεί περισσότερο.

Η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής σε κάθε τομέα της καθημερινότητας δεν μας γεμίζει αισιοδοξία ότι θα έχει φροντίσει να πράξει τα απαραίτητα, ώστε να προστατέψει τα τρία δάση της πόλης Κατσίμπαλη- Μορέλλα, Αργύρη και Κάσδαγλη. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά τη αντιπυρικής περιόδου, όπου ελλοχεύει ο υψηλότερος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς μας δημιουργεί επιπλέον ανησυχία για το κατά πόσο έτοιμη είναι η διοίκηση του Δήμου να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πιθανή απειλή παρουσιαστεί.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε την δημοτική αρχή να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα, για την ενημέρωση των πολιτών:

  • Ποια μέτρα έχει λάβει για την προστασία των δασών Κατσίμπαλη- Μορέλλα, Αργύρη και Κάσδαγλη από την πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς;
  • Έχει φροντίσει, ως οφείλει, για τον έγκαιρο καθαρισμός τους και τη χάραξη αντιπυρικών ζωνών;
  • Πόσα οχήματα πυροπροστασίας διαθέτει ο Δήμος και σε ποια κατάσταση βρίσκονται;
  • Ποια είναι η διαθεσιμότητα σε ανθρώπινο δυναμικό και σε ποιες ενέργειες προέβη για την ενίσχυσή του;
  • Ποια είναι η δυνατότητα συνεργασίας με όμορους Δήμους για ζητήματα πυροπροστασίας και αλληλοϋποστήριξης;

Ο χώρος και των τριών δασών της πόλης μας θα μπορούσε να αποτελεί κέντρο αναφοράς για τους κατοίκους της Πεύκης και της Λυκόβρυσης. Η εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής που παρουσιάζουν, ωστόσο, μόνο ανησυχία προκαλούν.

Καλούμε για πολλοστή φορά τη δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λάβει δραστικά μέτρα για την προστασία και συντήρηση των δασών και των χώρων πρασίνου του Δήμου μας. Μπροστά στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, δεν επιτρέπεται καμία ανευθυνότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet