Δήμος Μπροστά+: Να επιστρέψει το Φεστιβάλ Παιδιού στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Να επιστρέψει το Φεστιβάλ Παιδιού στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Να επιστρέψει το Φεστιβάλ Παιδιού στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης ζητεί ο Χαράλαμπος Καρανάσος, τακτικό μέλος στο Δ.Σ. του ΠΕΑΠ, τονίζοντας ότι «η διοίκηση επέλεξε να γυρίσει την πλάτη και στα μικ΄ρα παιδιά της πόλης».

Ειδικότερα, ο κ. Καρανάσος αναφέρει:

«Το Φεστιβάλ Παιδιού ένας θεσμός ορόσημο για την πόλη μας εδώ και περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος με απόφαση της δημοτικής αρχής. Μας λυπεί το γεγονός ότι, παρ’ όλο που πλέον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέπουν, η διοίκηση επέλεξε να γυρίσει την πλάτη και στα μικρά παιδιά της πόλης, που τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της έλευσης της πανδημίας, στερήθηκαν το παιχνίδι, την ξεγνοιασιά και την κοινωνικοποίηση.

Κατανοούμε ότι η πανδημία δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί και απαιτείται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός. Δεν θα εκθέταμε ποτέ τα παιδιά μας σε οποιονδήποτε κίνδυνο. Σε αυτό είμαστε αδιαπραγμάτευτοι. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι περιορισμοί έχουν αρθεί, τα πρωτόκολλα έχουν διαφοροποιηθεί και ήδη έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται μικρές ή μεγάλες ανοικτού τύπου εκδηλώσεις, με συμμετοχή κόσμου.

Θεωρούμε ότι αν η διοίκηση το επιθυμούσε πραγματικά θα μπορούσε να διοργανώσει μία, μικρότερης έστω, κλίμακας εκδήλωση για τα παιδιά της πόλης, που κάθε χρόνο περίμεναν το Φεστιβάλ Παιδιού με χαρά και ανυπομονησία.

Είμαστε υποχρεωμένοι να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους στερούμε μια γιορτή, που την έχουν συνδυάσει με τις καλύτερες αναμνήσεις τους στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς. Και, βεβαίως, δε μπορούμε να αφήσουμε να ξεχαστεί ένας θεσμός δεκαετιών για την πόλη εξαιτίας της αδράνειας και της αδιαφορίας της διοίκησης.

Το Φεστιβάλ των παιδιών μας πρέπει να επιστρέψει. Δέσμευσή μας είναι πως όταν έρθει η ώρα της δικής μας ευθύνης ο θεσμός, όχι μόνο θα αναβιώσει, αλλά θα αναπτυχθεί. Για τα παιδιά μας που το αξίζουν περισσότερο από τον καθένα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet