Δήμος Μπροστά+: Οι θέσεις μας για το ΣΒΑΚ Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Οι θέσεις μας για το ΣΒΑΚ Λυκόβρυσης – Πεύκης

Τις θέσεις της δημοτικής παράταξης Δήμος Μπροστά+ για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) γνωστοποιεί το μέλος της παράταξης και του Δ.Σ. ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης Χάρης Ροκάς.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ροκάς αναφέρει ότι το ΣΒΑΚ «θα πρέπει να ορίζει τη δημιουργία κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της αστικής κινητικότητας σε στρατηγικό επίπεδο την πολυδιάσταση και πολυκεντρική ανάπτυξη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Οι περισσότεροι κοινόχρηστοι χώροι, σε συνδυασμό με τη πεζοδρομημένη ένωσή τους, θα βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό τόσο την ασφάλεια όσο και το αίσθημα ασφάλειας στις ενδοδημοτικές και διαδημοτικές μετακινήσεις με εναλλακτικές μορφές μετακίνησης».

Μάλιστα, τονίζει ότι ««εκτός από τα ανωτέρω απαιτείται η δημιουργία οριοθετημένων κλειστών και ανοιχτών θέσεων στάθμευσης. Απαιτείται η ανάπτυξη εφαρμογής που να ενημερώνει τους χρήστες για τις ελεύθερες θέσεις των δημοτικών θέσεων στάθμευσης. Πρόκειται για υπόγεια και επίγεια, πολυεπίπεδα πάρκινγκ με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι καθημερινές και περιστασιακές ανάγκες των δημοτών. Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων είναι επίσης αναγκαίες πλησίον των στάσεων των ΜΜΜ, πλησίον των εμπορικών, αθλητικών και κέντρων αναψυχής κ.λπ. Βασικός πυλώνας γύρω από τον οποίο θα πρέπει να κινείται το ΣΒΑΚ είναι η ηλεκτροκίνηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet