Δήμος Μπροστά+: Σχολεία υπό διάλυση, διοίκηση σε… διακοπές
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Σχολεία υπό διάλυση, διοίκηση σε… διακοπές

Για «τραγική εικόνα στις σχολικές μονάδες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης» κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+.

Στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Σχολεία υπό διάλυση, διοίκηση σε… διακοπές» η παράταξη αναφέρει:

«Τραγική είναι η εικόνα στις σχολικές μονάδες της πόλης, όπου καθημερινά κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των μαθητών λόγω των φθορών που έχουν σημειωθεί και την παντελή απουσία συντήρησης των σχολικών υποδομών από τη διοίκηση του Δήμου.

Ξηλωμένα φρεάτια, τρύπες στα πατώματα, ανεμιστήρες που κρέμονται κυριολεκτικά από μία… κλωστή και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να ξεκολλήσουν και να τραυματίσουν μαθητές ή εκπαιδευτικούς, είναι μόνο μια ενδεικτική εικόνα από τα όσα αντικρίζουν καθημερινά.

Την ίδια ώρα, όπως ενημερωνόμαστε, παρά τις συνεχείς οχλήσεις διευθυντών σχολικών μονάδων να προχωρήσουν άμεσα οι αποκαταστάσεις, η διοίκηση προχωρά σε επιλεκτικές ενέργειες και αγνοεί επιδεικτικά όσους δεν βρίσκονται στο περιβάλλον της δημοτικής αρχής και του απερχόμενου δήμαρχου Τάσο Μαυρίδη. Αυτή η κατάσταση είναι εκτός από προσβλητική και επικίνδυνη. Στην πλάτη των παιδιών μας δεν παίζουμε μικροπολιτικά παιχνίδια. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή μας και δεν επιδέχεται εκπτώσεων. Ελπίζουμε η σχολική χρονιά που φτάνει στο τέλος της να κυλήσει ομαλά και χωρίς απρόοπτα και θα παρακολουθούμε στο εξής τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για την επίλυση του ζητήματος. Οι καλοκαιρινοί μήνες που βρίσκονται μπροστά, δίνουν το χρονικό περιθώριο, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι αποκαταστάσεις των σχολικών μονάδων. Όταν τα παιδιά επιστρέψουν τον Σεπτέμβρη θα πρέπει να βρουν τα σχολεία τους έτοιμα να τα υποδεχθούν.

Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα επανερχόμαστε σε κάθε ευκαιρία. Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο. Και η σημερινή διοίκηση, που προφανώς πρώτη βρίσκεται σε παρατεταμένες διακοπές, αρνείται πεισματικά να τους το προσφέρει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet