Δήμος Μπροστά+: Aυθαίρετες αλλαγές από τη διοίκηση στον τρόπο καταβολής υπερωριών εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Aυθαίρετες αλλαγές από τη διοίκηση στον τρόπο καταβολής υπερωριών εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

«Σήμερα, 8/2/2021, ενημερωθήκαμε από εργαζομένους του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης σχετικά με αναιτιολόγητες και αυθαίρετες αλλαγές στον τρόπο καταβολής των υπερωριών των εργαζομένων», όπως αναφέρει δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Μάριο Ψυχάλη αναφέρει τα εξής:

Έως πρότινος, οι εργαζόμενοι, σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή, αποφάσιζαν σχετικά με τη δυνατότητα πληρωμής των υπερωριών τους ή την παροχή αντίστοιχων ημερών άδειας σύμφωνα τη βούλησή τους.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, οι υπάλληλοι κατήγγειλαν στους εκπροσώπους της παράταξής μας την απόφαση της δημοτικής αρχής να καταργήσει αυθαίρετα το δικαίωμα επιλογής από τη μεριά των εργαζομένων. Έτσι, στερείται από τους εργαζομένους το δικαίωμα επιλογής για επιπλέον χρήματα ή ημέρες άδειας.

Ακόμη, ενώ ο δήμαρχος υπόσχεται την πληρωμή των υπερωριών, εμπαίζει τους εργαζομένους αλλάζοντας τις ώρες υπερωρίας , με σκοπό την πληρωμή λιγότερων ωρών.

Η παράταξη Δήμος Μπροστά+, σεβόμενη τους εργαζομένους, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ιδιαίτερη περίοδο ασκούν με συνέπεια και υπευθυνότητα το δύσκολο έργο τους, δεσμεύεται να προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες για την άμεση διερεύνηση του τόσο σοβαρού αυτού ζητήματος.

Το δικαίωμα του κάθε εργαζομένου στην επιλογή και τη συνεργασία αποτελεί αναφαίρετη προϋπόθεση για την επιτυχή άσκηση του έργου του. Στο πλαίσιο στήριξης των εργαζομένων, εκπρόσωποι της παράταξης, αφού συνομιλήσουν με τους εργαζομένους θα προβούν άμεσα σε σχετική τοποθέτηση και ερώτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet