Δενδροφύτευση στο δάσος Κάσδαγλη πραγματοποίησε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης
Κοινωνία

Δενδροφύτευση στο δάσος Κάσδαγλη πραγματοποίησε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Δενδροφύτευση πραγματοποίησαν την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης στο δάσος Κάσδαγλη, στην Άνω Πεύκη.

Το 4ο Δημοτικό ανήκει στο δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων, ενώ η δράση έγινε στον απόηχο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων.

Σκοπός της δενδροφύτευσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στα περιβαλλοντικά προβλήματα, ώστε να σκέφτονται και να ενεργούν ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες. Επιπλέον, σκοπός της δράσης ήταν να συμβάλλει στη μελλοντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα της πόλης, της βιοποικιλότητας αλλά και της κλιματικής αλλαγής.

Την πρωτοβουλία στήριξαν ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης και το δασαρχείο Πεντέλης, διαθέτοντας τα δενδρύλλια και βοηθώντας στο πρακτικό μέρος της υλοποίησης.

«Είμαστε υπερήφανοι για τη δράση μας, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) στις αρχές του Δεκεμβρίου έθεσαν ως σκοπό να φυτευτούν τρία δισεκατομμύρια δένδρα μέχρι το 2030, προκειμένου να ενισχυθεί η βιοποικιλότητα και να μετριαστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το σχολείο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet