Δεν φθάνουν τα συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο του δημοτικού υπαλλήλου
Κοινωνία

Δεν φθάνουν τα συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο του δημοτικού υπαλλήλου

Τραγική κατάληξη είχε η περιπέτεια του δημοτικού υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Ηλία Ζαγοριανάκου, ο οποίος έχασε τη μάχη που έδινε από τον περασμένο Οκτώβριο για να κρατηθεί στη ζωή, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος το πρωί της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2017 έχασε τον έλεγχο του απορριμματοφόρου που οδηγούσε, και το οποίο κατευθυνόταν προς τον ΧΥΤΑ Φυλής, με αποτέλεσμα το όχημα να «καρφωθεί» στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και ν’ ανατραπεί στην έξοδο 5 (Αιγάλεω) της Αττικής Οδού. Ο άτυχος οδηγός τραυματίστηκε σοβαρότατα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε πολλαπλά χειρουργεία, αλλά τελικώς, μετά από πολυήμερη νοσηλεία, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ήδη, πολλοί παράγοντες της τοπικής πολιτικής ζωής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος, καταθέτουν τα συλλυπητήριά τους για το πραγματικά τραγικό συμβάν. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό. Ο Ηλίας Ζαγοριανάκος δεν ήταν ο μοναδικός εργαζόμενος Δήμου που άφησε την τελευταία πνοή του εν ώρα εργασίας σε υπηρεσία καθαριότητας στη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Τα συχνά τελευταίως δυστυχήματα στον συγκεκριμένο τομέα δείχνουν ότι κάτι, κάπου δεν πάει καλά είτε στον τρόπο λειτουργίας του, είτε στους τρόπους διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων σε αυτόν. Εκτός κι αν αρκεστούμε στο μοιρολατρικό «φταίει η κακιά η ώρα».

Οι Δήμοι που είχαν την ατυχία να χάσουν εργαζόμενους στον συγκεκριμένο τομέα οφείλουν, πέρα από την εξιχνίαση και δημοσιοποίηση των αιτιών που προκάλεσαν την κάθε τραγωδία, να προχωρήσουν σε συνολικό απολογισμό των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνουν για τους εργαζόμενους και την άμεση διόρθωση όποιων κενών υπάρχουν, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάλογα θλιβερά γεγονότα στο μέλλον.

Ειδικότερα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπου μετά το τραγικό συμβάν υπήρξαν συγκεκριμένες και σοβαρές καταγγελίες του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου για τις συνθήκες στο αμαξοστάσιο, αλλά και τους τρόπους φόρτωσης των απορριμματοφόρων, η ανάγκη να ριχθεί άπλετο φως σε θέματα ασφαλείας των εργαζομένων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει ν’ αφιερώσει άμεσα μια συνεδρίασή του για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα και οι δημοτικοί σύμβουλοι, με υπευθυνότητα και χωρίς καμιά διάθεση λαϊκισμού ή στείρας αντιπαράθεσης, ν’ ακούσουν τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους επιφορτισμένους με την ασφάλειά τους υπηρεσιακούς παράγοντες και να λάβουν (ή, εφόσον υπάρχουν, να επιβάλουν την ευλαβική τήρηση) όλων των απαραίτητων μέτρων που απαιτούνται, ώστε να μην χρειαστεί να υποβληθούν εκ νέου συλλυπητήρια για ανάλογες περιπτώσεις, παρά μόνο όταν πρόκειται για όντως «κακιά ώρα»…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet