Διήμερο σεμινάριο για εθελοντές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Διήμερο σεμινάριο για εθελοντές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, έχοντας ως στόχο να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες που παρέχει και να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του, έχει προγραμματίσει κύκλους βραχείας εκπαίδευσης, σε ολιγομελείς ομάδες, για όλους τους εθελοντές που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης φιλοξένησε την πρώτη ομάδα εκπαιδευόμενων εθελοντών την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018. Την εκπαίδευση άνοιξε η κοινωνιολόγος – προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Εθελοντισμού, Σταματούλα Τράνακα, η οποία παρουσίασε, κυρίως, την οργανωτική δομή του Δήμου και τον τρόπο που λειτουργεί ο εθελοντισμός στον Δήμο.

Η κεντρική εισηγήτρια, Παναγιώτα Μάνθου, κοινωνική λειτουργός – ψυχολόγος, υπεύθυνη Επιχειρησιακής Συντονιστικής Υπηρεσίας Δράσεων Παιδικής Προστασίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με μακρά εμπειρία στο πεδίο του εθελοντισμού, αναφέρθηκε στις ανθρωπιστικές αρχές και αξίες που ισχύουν διεθνώς σε σχέση με την εθελοντική προσφορά, στη σημασία της αλληλεγγύης στις σύγχρονες, τοπικές κοινωνίες, αλλά και στον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι εθελοντές στις κοινωνικές δομές. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις έννοιες της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων, αλλά και της ανάγκης συνεχούς εκπαίδευσης και εποπτείας της εθελοντικής ομάδας.

Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες αποτύπωσαν τα κίνητρα, τα χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά που πρέπει να διαθέτει ένας εθελοντής, ενώ είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την, μέχρι σήμερα, εμπειρία τους από τη συνεργασία με τις δομές του Δήμου, αλλά και για τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει κατά την άσκηση του εθελοντικού τους έργου.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας & Εθελοντισμού, Νίκος Γκαραβέλλας, έκλεισε το διήμερο σεμινάριο ευχαριστώντας θερμά τους εθελοντές της πρώτης ομάδας εκπαιδευομένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Υπηρεσίας και συμμετείχαν ενεργά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπαίδευση, παρέχοντας πολύτιμη ανατροφοδότηση, καθώς και την κ. Παναγιώτα Μάνθου για την άκρως εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα εισήγησή της.

Με το σύνθημα «Δράσε….είναι στο χέρι σου!», το Γραφείο Εθελοντισμού καλεί όσους πολίτες  επιθυμούν να επενδύσουν λίγο από τον ελεύθερό τους χρόνο στις δράσεις του Δήμου, να επικοινωνήσουν με το Γραφείο στους αριθμούς τηλεφώνου 210 6145451 και 210 6145148.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet