Διαβούλευση με τους κατοίκους για το ΓΠΣ Λυκόβρυσης προτείνει η Συμμαχία Πολιτών
Κοινωνία

Διαβούλευση με τους κατοίκους για το ΓΠΣ Λυκόβρυσης προτείνει η Συμμαχία Πολιτών

Την περασμένη εβδομάδα συζητήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης το μεγάλο θέμα του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΣΠ).

«Ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης ήθελε να περάσει την έγκριση του ΓΣΠ μέσα σε λίγη ώρα ώστε να το φέρει έτοιμο στο Δημοτικό Συμβούλιο» σημειώνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, η οποία -όπως υποστηρίζει- είχε «μια άψογη προετοιμασία, αφού και ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. από τη Λυκόβρυση Κώστας Ξανθόπουλος, οι οποίοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη συνεδρίαση, είχαν μελετήσει καλά το ΓΠΣ και είχαν αφιερώσει πολύ χρόνο με ειδικούς. Στη συνεδρίαση, στην οποία μετείχαν και εκπρόσωποι του τεχνικού γραφείου που έχει αναλάβει εδώ και έξι χρόνια τη σύνταξη του Σχεδίου, εντοπίστηκαν πάντως πολλά σκοτεινά σημεία, ενώ  στα περισσότερα θέματα δεν πήραμε καθαρές απαντήσεις».

Για το άμεσο μέλλον η Συμμαχία Πολιτών, που όπως τονίζει «δεν δεσμεύεται ούτε από κόμματα, ούτε από κάθε λογής εμπόδια και συμφέροντα», προτείνει να γίνουν σε σύντομο χρονικό ορίζοντα συγκεντρώσεις και στο Πνευματικό Κέντρο και στις γειτονιές της Λυκόβρυσης και ταυτοχρόνως κάποιες διαδικτυακές, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες για την πόλη τους, για την επόμενη ημέρα του Δήμου.  

Ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με τη δημοτική ομάδα και μέλη της παράταξης ανέφερε σχετικώς:

«Δεν μπορεί να αποφασίζουν κάποιοι σε κλειστά γραφεία. Μόνο με μια πραγματική διαβούλευση με τους πολίτες ο δήμαρχος και η ομάδα του θα διορθώσουν τα μεγάλα λάθη που έχουν διαπράξει έως σήμερα απέναντι στη πόλη. Η τυπική διαβούλευση στην οποία αναφέρουν πραγματοποιήθηκε πρόπερσι το καλοκαίρι με κορωνοϊό και σχεδόν στα κρυφά, αφού ο δήμος δεν ενημέρωσε τους κατοίκους. Δείγμα ό,τι έστειλαν προτάσεις ελάχιστοι κάτοικοι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet