Διαλέξεις για την Επανάσταση στο πλαίσιο των «Βραδιών Πολιτισμού» στο άλσος Βρβαρέσου
Κοινωνία

Διαλέξεις για την Επανάσταση στο πλαίσιο των «Βραδιών Πολιτισμού» στο άλσος Βρβαρέσου

Oι «Βραδιές Πολιτισμού 2021» που διοργάνωσε το ΠΕΑΠ στο άλσος Βαρβαρέσου δεν είχαν στο πρόγραμμά τους μόνο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων ήταν τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση και σε αυτό το πλαίσιο, πέραν των εκδηλώσεων, συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα δύο διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώτος εξ αυτών ήταν ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, που πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «200 χρόνια αυτοσυνειδησίας: Γιατί πολεμήσαμε και τι επιτύχαμε». Ο δεύτερος ήταν ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Νικόλαος Α. Κούκης, που μίλησε για τη «Δύναμη της Αντοχής».

Αμφότεροι οι ομιλητές παρουσίασαν πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές της Επανάστασης του `21 με απλό και εύληπτο τρόπο και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που βρέθηκε στο άλσος Βαρβαρέσου.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Crescendo» παρουσίασε τη βυζαντινή μελωδία του Αντίοχου Ευαγγελάτου, ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, overture Εθνικού Ύμνου του Νικόλαου Μάντζαρου και ορχηστρικές παραλλαγές τραγουδιών με στίχους που αφορούν στην Ελληνική Επανάσταση. Το κουαρτέτο επίσης εντυπωσίασε με την καλλιτεχνική του αρτιότητα και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet