Δράσεις συμβουλευτικής & ψυχολογικής υποστήριξης οικογενειών από το ΚΟΙΠΑΠ
Κοινωνία

Δράσεις συμβουλευτικής & ψυχολογικής υποστήριξης οικογενειών από το ΚΟΙΠΑΠ

Δράσεις υποστήριξης των οικογενειών των δημοτών υλοποιεί το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η δημοτική Αρχή βρίσκεται, όπως ενημερώνει ο Δήμος, «σε ανοιχτή επικοινωνία με τις οικογένειες και τους γονείς των λιλιπούτειων, αλλά και των παιδιών και εφήβων του Δήμου». Στο πλαίσιο των δράσεων υποστήριξης υλοποιεί μικρής διάρκειας συναντήσεις με συγκεκριμένη θεματολογία. Το ΚΟΙΠΑΠ ολοκλήρωσε αυτή την εβδομάδα σχετική ενημέρωση, με έγγραφο υλικό, των γονέων των λιλιπούτειων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για να ακολουθήσουν οι σχετικές αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους ακόλουθους τομείς συναντήσεων:

  • «Ανοιχτή επικοινωνία στην οικογένεια». Συντονίστρια: Χριστίνα Τζαχάνη, σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – ψυχοθεραπεύτρια. Κάθε Παρασκευή 10:00-11:30 στο Πολυϊατρείο της Λυκόβρυσης.
  • «Αγγίζοντας οι γονείς το συναίσθημα βοηθούν τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους». Συντονίστρα; Μαργαρίτα Λαμπρινοπούλου, σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – ψυχοθεραπεύτρια. Κάθε Πέμπτη 18:15-19:45 στον 1ο Παιδικό Σταθμό Πεύκης.
  • «Νέοι στόχοι στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών». Συντονίστρια: Δήμητρα Αϊδίνη, ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος. Κάθε Πέμπτη 18:15-19:45 στον 1ο Παιδικό Σταθμό Πεύκης.

Σχετικά με τη δράση ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, επεσήμανε: «Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ομαλή ανάπτυξη των οικογενειών του Δήμου μας, ιδίως σε μία δύσκολη συγκυρία όπως η σημερινή με την οικονομική κρίση να ταλανίζει τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργώντας αρκετές φορές προβλήματα στη συνεκτικότητα και την ομαλή πορεία των οικογενειών. Ο Δήμος με όλες του τις δομές και τις υπηρεσίες θα είναι πάντα δίπλα στους δημότες και τους κατοίκους για να εξυπηρετήσει στο μέγιστο δυνατό τις ανάγκες τους».

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΚΟΙΠΑΠ, είχε προωθηθεί με θέρμη από τον τέως πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, Αντώνη Τσελέντα, και νυν αντιπρόεδρο του ΠΕΑΠ, ενώ την πρωτοβουλία έχει ήδη αγκαλιάσει με πολύ ζέση η νέα πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, με την αντιπρόεδρο, Μαριάννα Μαμαλάκη, να υποστηρίζει σταθερά από την αρχή της διοικητικής θητείας της δημοτικής Αρχής κάθε δράση ενίσχυσης και ανάπτυξης των οικογενειακών δομών και σχέσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet