Δωρεάν πρόσβαση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο 1 έως και 22/8
Κοινωνία

Δωρεάν πρόσβαση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο 1 έως και 22/8

“Με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και την ευθύνη που φέρουν όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά η Πατρίδα μας, το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, μετά από πρωτοβουλία της προέδρου Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη, ανοίγει για πρώτη φορά την πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για όλους τους δημότες και κατοίκους της περιοχής δωρεάν από 1 έως 22 Αυγούστου”, ενημερώνει, με σχετική ανακοίνωσή του, το Νομικό Πρόσωπο.

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν ενεργειών της διοίκησης θα πραγματοποιηθεί και δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος στα μη εγγεγραμμένα μέλη του Κολυμβητηρίου που θα θελήσουν να κάνουν χρήση της πισίνας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, “πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία που σκοπό έχει από τη μια να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και χαράς σε όλους τους συνδημότες που θα παραμείνουν στον Δήμο το υπόλοιπο του καλοκαιριού τους και θα έχουν την ευκαιρία απολαύσουν ξέγνοιαστα και με ασφάλεια το κολύμπι, αλλά ταυτόχρονα να τους υπενθυμίσει ότι κάθε ενέργεια, κάθε δράση, κάθε ιδέα του ΠΕΑΠ έχει στο επίκεντρο αποκλειστικά τον Άνθρωπο. Με υπευθυνότητα και απόλυτη συναίσθηση των δυσμενών οικονομικών συγκυριών, για άλλη μια φορά το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ ανέδειξε την ανθρωποκεντρική του φιλοσοφία, τη θέληση για προσφορά και τη δημιουργία σε κοινωνική πράξη αλληλεγγύης και ουσιαστικής αυτοδιοικητικής παρέμβασης”.

Με τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΑΠ στις 20 Ιουλίου ελήφθη ομόφωνα η σχετική απόφαση (υπ’ αριθμ. 56) για την υλοποίηση μιας σημαντικής πράξης κοινωνικής συνοχής που σέβεται τον συνάνθρωπο, δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών και αφουγκράζεται τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Η κα Μαρίνα Πατούλη, αναφερόμενη στο γεγονός, σχολίασε το εξής:

«Η παρουσία όλων στην Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ουσιαστική, παρεμβατική και θα έλεγα κοινωνικά επιβεβλημένη, δίπλα στις ανάγκες και τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Η ιδέα να παραμείνει το Κολυμβητήριο ανοιχτό προήλθε μέσα από τις ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε όλοι και βιώνουμε καθημερινά την αβεβαιότητα, τις δυσκολίες και τη ζοφερή κατάσταση της εθνικής μας οικονομίας. Μπορεί να είναι μια μικρή πράξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, ωστόσο συμπυκνώνει την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία του ΠΕΑΠ και αγκαλιάζει με θέρμη ξεχωριστά κάθε πράξη αλληλοσεβασμού, πολιτιστικής δημιουργίας και κοινωνικής ευαισθησίας.

Παραμένουμε πιστοί στο σύνθημα που ενώνει και παρακινεί κάθε δράση μας, ΄Ο Πολιτισμός δίπλα στον Άνθρωπο΄, και συνεχίζουμε να δημιουργούμε μέσα από τους τομείς των αρμοδιοτήτων μας κοινωνικό έργο με σεβασμό στον πολίτη».

Αξίζει να σημειωθεί πως το Δημοτικό Κολυμβητήριο θα παραμείνει ανοιχτό προς το κοινό δωρεάν από 1 έως και 22 Αυγούστου (Ωράριο λειτουργίας: 09.00 – 18.00) για όλα τα εγγεγραμμένα μέλη, ενώ τα μη εγγεγραμμένα μέλη (μόνο δημότες και κάτοικοι) που δε διαθέτουν τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις θα πρέπει να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του ΠΕΑΠ (210 6140612, 210 6147457) μέχρι τις 31 Ιουλίου για τις σχετικές πληροφορίες και τα όσα προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας.

Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να προσκομίσουν βεβαίωση από καρδιολόγο, δερματολόγο, ενώ για τις γυναίκες είναι απαραίτητη επιπλέον βεβαίωση από γυναικολόγο. Διευκρινίζεται επίσης ότι τα παιδιά ηλικίας 5 έως 16 ετών μπορούν να εισέρχονται στο νερό μόνο με την επίβλεψη γονέα, ενώ παιδιά ηλικίας 16 έως 18 ετών οφείλουν να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση από γονέα.

Για όλα τα μη εγγεγραμμένα μέλη απαραίτητη είναι και η προσκόμιση λογαριασμού ΔΕΚΟ. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό του ΠΕΑΠ (ναυαγοσώστες – γυμναστές), που θα τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και θα διευκολύνουν τους κολυμβητές.

Στις 22/7, 28/7 & 4/8 στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης (10.00-12.00 πρωινές ώρες) θα πραγματοποιείται δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος με τη χορήγηση σχετικής ιατρικής βεβαίωσης από καρδιολόγο για όλα τα μη εγγεγραμμένα μέλη του Κολυμβητηρίου που θέλουν να κάνουν χρήση της πισίνας.

Το κολυμβητήριο από τις 23 Αυγούστου έως τα τέλη του μήνα θα παραμείνει κλειστό για το κοινό λόγω της περιοδικής συντήρησης της πισίνας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet