Δωρεά 300 παιδικών βιβλίων προς την ομογένεια του Vityazevo Ανάπας Ρωσίας από τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Δωρεά 300 παιδικών βιβλίων προς την ομογένεια του Vityazevo Ανάπας Ρωσίας από τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Στην παράδοση 300 τίτλων παιδικής λογοτεχνίας και ιστορίας προχώρησε, στις 26 Απριλίου 2021, ο αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων Λυκόβρυσης-Πεύκης, κ. Παναγιώτης Ιωάννου, προς τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοποντίων «Γοργιππία», του προαστείου Vityazevo, του Δήμου Ανάπας Ρωσίας, κ. Δημήτρη Σταφιονίδη, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του αντιδημάρχου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συγκέντρωση των προς δωρεά βιβλίων επετεύχθη με την βοήθεια Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου, καθώς και δημοτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εν εξελίξει αδελφοποίησης των δύο Δήμων και σκοπό είχε την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ τους και τη δημιουργία παιδικής βιβλιοθήκης για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και παράδοσης, στην εκεί μαθητική κοινότητα, που αποτελείται από Ελληνοποντίους 6ης γενεάς.

«Ας μην ξεχνάμε ότι ο Δήμος Ανάπας είναι η αρχαία ελληνική πόλη Γοργιππία στη Μαύρη Θάλασσα», επισημαίνει το γραφείο Τύπου.

Στην παράδοση των βιβλίων παραβρέθηκαν μέλη της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων και συγκεκριμένα το τακτικό μέλος του Δ.Σ. ΚΟΙΠΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Σοφία Γουναροπούλου, ο αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Λυκόβρυσης-Πεύκης «Αριστοτέλης», κ. Θωμάς Παπαζαχαρίου, η αρχηγός του 1ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Πεύκης κ. Ρόζα Ρούσσου, η κ. Βάσω Καλλιαντέρη και ο κ. Γεώργιος Τριανταφύλλου.

Ο κ. Ιωάννου εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες του στα μέλη της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων, στους δωρητές των βιβλίων, και σε όλους όσους συνέβαλαν στην διεκπεραίωση της δράσης αυτής, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet