Δωροεπιταγές ενόψει Πάσχα διαθέτει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Δωροεπιταγές ενόψει Πάσχα διαθέτει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής για την υποστήριξη ατόμων και οικογενειών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, διαθέτει και φέτος εν όψει του Πάσχα δωροεπιταγές για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας. Η διανομή των δωροεπιταγών γίνεται παράλληλα με τη διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που πραγματοποιείται με κατ’ οίκον παραδόσεις, με όλα τα προληπτικά μέτρα, προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς όλοι οι ωφελούμενοι.

Θα διανεμηθούν δωροεπιταγές συνολικής αξίας 12.000 ευρώ από πόρους του Δήμου προς οικογένειες, που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που είχαν τεθεί και αφορούν αγορές βασικών ειδών διαβίωσης από σούπερ μάρκετ. Ανάλογα με τον αριθμό μελών μιας οικογένειας οι δωροεπιταγές είναι ύψους 50 ευρώ, 60 ευρώ και 70 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, o δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, παρέδωσε από μια δωροεπιταγή ύψους 200 ευρώ στους ιερούς ναούς Αγίας Βαρβάρας Λυκόβρυσης και Αγίου Παντελεήμονα Πεύκης για τα κοινωνικά παντοπωλεία των ενοριών. Οι δωροεπιταγές αυτές προέρχονται από το ανταποδοτικό όφελος του προγράμματος ανακύκλωσης ρούχων με τους κόκκινους κάδους.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Και εφέτος προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη υποστήριξης, αξιοποιώντας δημοτικούς πόρους μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας. Θέλω να ευχαριστήσω τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας και τους εθελοντές μας, που αυτές τις ημέρες διανέμουν τις δωροεπιταγές και τα προϊόντα του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου στους οφελουμένους.

»Επίσης, αξιοποιώντας το ανταποδοτικό όφελος της ανακύκλωσης ρούχων, διαθέσαμε δύο δωροεπιταγές προς τα κοινωνικά παντοπωλεία των ενοριών, που επιτελούν σημαντικό έργο.

»Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω θερμά τον Σύλλογο Μικρασιατών «ΙΩΝΙΑ», τον Σύλλογο «Οι φίλοι της Θένιας», καθώς και την «ΠΑΡΕΑ των 50» για την πολύτιμη συνεισφορά τους σε τρόφιμα μακράς διάρκειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.  

»Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και κάθε συνεργασία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet