Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

O Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Εθελοντισμού, διοργανώνει και φέτος σε συνεργασία με τον  Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21 ΟΤΑ) την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλεια, από τις 26 έως τις 29 Μαρτίου 2019.

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης / αφίσα

Οι δράσεις είναι σχεδιασμένες από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», ο οποίος διαθέτει την έγκριση και του υπουργείου Παιδείας. Το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα προσομοιώσεις ανατροπής οχήματος και πρόσκρουσης σε πάνω από 10.000  μαθητές  Γυμνασίων και Λυκείων.

Συγκεκριμένα θα διενεργηθούν:

  1. Ομιλίες στα Γυμνάσια και Λύκεια. Εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», θα ενημερώσει και θα συζητήσει με τους μαθητές τα κύρια αίτια και τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων. Οι σημερινοί μαθητές αποτελούν τους αυριανούς οδηγούς, συνεπώς η εκπαίδευση και η συμβολή στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της στάσης ζωής τους, μελλοντικά, είναι ιδιαίτερα σημαντική.
  2. Ομιλίες και εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα Δημοτικά. Εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με βιωματικό-διαδραστικό τρόπο, βοηθάει τους μαθητές να κατανοήσουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.
  3. Βιωματική εκπαίδευση με χρήση προσομοιωτή ανατροπής οχήματος και πρόσκρουσης. Οι μαθητές των Γυμνασίων  (Γ΄ Γυμνασίου) και των Λυκείων του Δήμου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από έντονες βιωματικές διαδικασίες τους κινδύνους του δρόμου και της κακής οδικής συμπεριφοράς.

Φέτος, στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • Τρίτη 26/3 – 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης – 10:00 (2 προγράμματα)
  • Τρίτη 26/3 – 1ο Δημοτικό Λυκόβρυσης – 10:00 (2 προγράμματα)
  • Τετάρτη 27/3 – 1ο Δημοτικό Πεύκης – 8:15 (2 προγράμματα)
  • Τετάρτη 27/3 – 2ο Λύκειο Πεύκης – 10:00 (2 προγράμματα)
  • Πέμπτη 28/3 – 4ο Δημοτικό Πεύκης – 8:15 (2 προγράμματα ποδήλατο)
  • Πέμπτη 28/3 – 3ο Δημοτικό Πεύκης – 10:00 (2 προγράμματα)
  • Πέμπτη 28/3  – Γυμνάσιο Λυκόβρυσης – 9:00 (2 προγράμματα)
  • Παρασκευή 29/3 – πλατεία Αγ. Παντελεήμονα – Βιωματική             Εκπαίδευση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet